Pompoentaco’s

1 januari 2016 | Jorien Slager

Het eten van taco’s is een feestje en het eten van deze speciale versie met geroosterde pompoen, zwarte bonen, guacamole en feta al helemaal.

Ingrediënten (voor 8 taco’s)

8 tacoschelpen 
500 gram pompoen
1 rode ui
blik zwarte bonen
olijfolie
1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel balsamicoazijn
1 avocado
sap van 1/2 limoen
2 teentjes knoflook
klein bosje koriander
1/2 Spaanse peper
peper en zout
100 gram feta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder daarna de schil van de pompoen en snijd de pompoen in kleine blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Verdeel de blokjes pompoen op een bakplaat en bestrooi de pompoen met het gerookte paprikapoeder, wat zout en een scheutje olijfolie. Meng door elkaar en plaats 30 minuten in de oven. Snijd de rode ui in ringen, verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui met wat zout. Voeg na 5 minuten de uitgelekte zwarte bonen, samen met het komijnpoeder en cayennepeper, toe. Roer de bonen met de specerijen door de ui en voeg een eetlepel water toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes sudderen en zet hierna het vuur uit. Meng de balsamicoazijn er doorheen en bestrooi met wat peper. Daarna is het tijd voor de guacamole. Mix de avocado, het sap van de limoen, de teentjes knoflook, een klein bosje koriander, een halve Spaanse peper en wat peper en zout in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Verwarm daarna de tacoschelpen in de oven, 5 minuten op 180 graden Celsius. Vul de taco’s met pompoen, zwarte bonen, guacamole en besprenkel tot slot met wat verkruimelde feta.

Met dank aan billybilly.nl voor het recept en de foto.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Achtergronden Ondernemen
Poll: hoe ga jij om met no-shows in je B&B?

No-shows zijn vervelend voor B&B-ondernemers. We willen dolgraag weten hoe jij omgaat met het fenomeen van gasten die niet op komen dagen. Moeten zij hoe dan ook betalen of niet, en schrijf je automatisch geld af van zijn of haar creditcard? We publiceren de bevindingen in de komende editie van...

Columns
Column: Contactvrij genieten…

'Dag mevrouw, hierbij stuur ik u een mail want ik wil graag een lang weekend weg binnen Nederland en uw B&B lijkt ons wel wat maar… is er wel wat te doen in Zwolle?' Helemaal blij keek ik die dag op van mijn laptop. Hoera, een Echte Gast! Potentieel dan weliswaar, want &helli...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: