Postelein

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Postelein

Ingrediënten (4 stuks)

500 g postelein
100 g zachte geitenkaas of roomkaas met mierikswortel of kruiden
80 g rode linzen
2 sjalotten
4 eieren
1 dl groentebouillon
4 sneden geroosterd grof boerenbrood
15 g boter of margarine
Nootmuskaat
Zout en peper

Bereiding

Kook de linzen in ruim kokend water gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Pel de sjalotten, hak ze fijn en bak ze aan in de boter of margarine. Was de postelein en laat ze goed uitlekken. Voeg de postelein toe aan de sjalotten, bak even mee en voeg de bouillon toe. Kook de postelein in circa 7 minuten gaar. Voeg de linzen toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak de eieren. Besmeer het geroosterde brood met de kaas naar keuze, leg het postelein-linzenmengsel erop en dek af met het gebakken ei. Variatie met vlees: leg op de besmeerde boterhammen een plak gekookte of rauwe ham en vervolgens het postelein-linzenmengsel.

Overig nieuws