Primeur! De nieuwe eigenaar van de Wiemsel

14 januari 2015
Primeur! De nieuwe eigenaar van de Wiemsel

Het vraagstuk omtrent de verkoop, en sinds vrijdag ook de nieuwe eigenaar, van Hotel de Wiemsel in Ootmarsum houdt de gemoederen al langer bezig. Nu
komt er dan eindelijk een naam boven tafel. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Henning J. Claassen de nieuwe eigenaar van Hotel de Wiemsel en van restaurant De Wanne is. Claassen heeft ervaring in de hotellerie en komt uit Lüneburg, Duitsland. Lüneburg ligt onder Hamburg.

*Fortuin*
De heer Claassen uit Lüneburg maakte in het verleden fortuin met zijn machinefabriek (Meltex GmbH). Het bedrijf deed hij in 1989 echter van de hand en gelijktijdig opende hij zijn Hotel Bergström in Lüneburg. In 2010 verwierf hij nog een hotel in Lüneburg: Hotel Altes Kaufhaus. De hotellerie is niet zijn grootste inkomstenbron, naar het schijnt. Zijn bedrijf Impreglon had in 2012 een omzet van 91 miljoen euro en had 1070 werknemers in dienst. Ter vergelijking: Bergström Hotels GmbH had in diezelfde periode een omzet van 11,5 miljoen euro en 145 medewerkers.

*Sociaal en cultureel betrokken*
Claassen is ook sociaal en cultureel betrokken. Hij ondersteunde de bouw van een opvang voor slachtoffers van de Tsunami in Indonesië en ondersteunt tevens jonge kunstenaars. In 2004 werd hij verkozen tot 'Burger van het jaar' in Lüneburg.

Nu is Claassen dan ook in Nederland zijn bekendheid aan het uitbouwen met de overname van De Wiemsel. Bij de verkoop van het restaurant en hotel heeft AWHoreca Makelaars bemiddeld.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws