Pulitzer lanceert nieuw interieur

10 november 2015
Pulitzer lanceert nieuw interieur

Het vernieuwde Pulitzer Amsterdam lanceert in februari 2016 een nieuw interieurdesign dat het erfgoed van de gebouwen en de architectonische
pracht eer aandoet, zo kondigt het hotel vandaag aan. Het nieuwe design volgt op een gefaseerde renovatie van het 45 jaar oude Pulitzer Amsterdam om haar 25 historische grachtenpanden uit de Gouden Eeuw te herpositioneren als één van Amsterdams toonaangevende luxe hotels.

*Historische elementen & hedendaagse stijl*
"Om de 400 jaar oude grachtenhuizen in het hart van de Amsterdamse grachtengordel te herstellen wordt gebruikgemaakt van buitengewoon vakmanschap. Tijdens de renovatie ligt de focus op het onthullen van de verborgen schoonheid en het bieden van een canvas voor een nieuw designconcept, dat historische elementen combineert met een hedendaagse stijl. Van kooplieden tot flamboyante aristocraten, de voormalige bewoners van de grachtenhuizen hebben het rijke karakter van het hotel beïnvloed en weerspiegelen de sfeer van onze hoofdstad", aldus het hotel.



*Jacu Strauss*
Het intensieve project wordt geleid door creative director Jacu Strauss. Als voormalig senior designer bij Tom Dixon’s Design Research Studio heeft Strauss meerdere projecten geleid, inclusief Barbecoa voor Jamie Oliver, McCann Erickson’s hoofdkantoor in New York en Mondrian London. "De elegantie van Amsterdam wordt echt onderschat. Ik vind het heerlijk om mijzelf onder te dompelen in de stad en mij te laten inspireren voor het hotel. Pulitzer Amsterdam is het ideale startpunt om de hoofdstad te ontdekken, elk grachtenpand heeft zijn eigen verhaal en ik ben ontzettend trots dat ik deze tot leven mag brengen", aldus Strauss.

*Februari 2016*
In februari wordt de authentieke, nieuwe look onthult in onder andere de Pulitzer’s Bar, het nieuwe restaurant Jansz., vergader- en evenementruimtes en 80 kamers aan de Keizersgrachtzijde van het hotel. De kamers en suites tonen originele elementen zoals balken en open haarden, begeleid door een uiteenlopende mix van zeldzame stukken vintage meubilair en moderne items van bekende Nederlandse designers, koperen details en hoofdeinden die de gevelstenen van elk grachtenhuis uitbeelden. Gasten kunnen bovendien genieten van Le Labo producten, individueel te regelen airconditioning, gratis wifi en een LCD- flatscreen televisie.



*Themasuites*
Ook worden er vier bijzondere themasuites met privé-ingangen gelanceerd, geïnspireerd op de verhalen van de intrigerende karakters die door de jaren heen de panden hebben bewoond. De Antique Collector’s suite toont lokaal en wereldwijd verzameld antiek meubilair en voorwerpen, een grote kristallen kroonluchter en een muur vol vintage en moderne spiegels inclusief een pronkstuk van Anouk Beerents.Een vintage eikenhouten schrijverstafel met uitzicht over de grachten wordt feilloos gecombineerd met een patchwork Perzisch tapijt van Piet Hein Eek. Andere thema suites zijn de Music Collector’s suite met een muur vol trompetten, een vintage plantenspeler en een aanzienlijke collectie ingelijste platen; en de Art Collector’s suite, gedecoreerd met kunst die door de jaren heen is verzameld door Pulitzer Amsterdam, inclusief een spectaculair 9 meter breed schilderij met daarop een 21ste-eeuwse versie van ‘Het laatste avondmaal’.

*Typisch Amsterdamse ervaring*
De tweede fase van de restauratie begint in februari en wordt afgerond in het najaar van 2016 wanneer de Prinsengrachtzijde opent voor gasten. Wanneer de renovatie volledig is afgerond, biedt het hotel 225 kamers en suites met een kamerprijs vanaf 330 euro. Alexander van Gastel, general manager van Pulitzer Amsterdam, zegt hierover: "Onze toekomst ligt in ons verleden, we willen dicht bij onze oorsprong blijven en de geschiedenis en erfgoed van de grachtenpanden omarmen, het hotel is een labyrint van geheimen en verrassingen en dat maakt Pulitzer Amsterdam uniek. Wij zijn verheugd om onze nieuwe stijl te onthullen aan onze vaste gasten, maar ook om nieuwe gasten te verwelkomen die een typisch Amsterdamse ervaring wensen."



~Christel Tuin~

Overig nieuws