Reallife: “De installateur is behoorlijk ziek” (deel 12)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 8 februari 2024
Reallife: “De installateur is behoorlijk ziek” (deel 12) De nieuwe entree van B&B de Pinguïn; hoe zien de kamers er straks uit?

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week: “Dat de installateur ziek is, veroorzaakt echt problemen”

Met mij gaat het goed, maar de voortgang van de verbouwing verloopt momenteel moeizaam. De installateur is behoorlijk ziek, waardoor de accommodaties nog niet zijn voorzien van een boiler, elektriciteit en verlichting. Dit heeft aanzienlijke vertraging veroorzaakt, maar we hopen dat hij eind deze week of volgende week weer aan het werk kan. De installateur is namelijk ook verantwoordelijk voor het plaatsen van de wc's, wastafels en douches. We moeten de badkamers, die al volledig betegeld zijn, ook nog laten stuken voordat ik er kan beginnen met schilderen. Dat de installateur ziek is, veroorzaakt echt problemen.

Alle vloeren zijn gelegd, er moeten alleen nog plinten worden aangebracht, en er zijn een paar kleine afwerkpunten, zoals het afronden van de kozijnen. Zodra dit is voltooid, kunnen we doorgaan met inrichten. Alle items zijn binnen, maar om te bepalen wat er nog ontbreekt, moeten we de ruimten eerst inrichten. De beddenleverancier heeft nog geen passende oplossing geboden voor het feit dat er een bed met de verkeerde stof en kleur is geleverd.

Wat de boekingen betreft: we hebben al 22 reserveringen ontvangen, met de eerste op 2 maart. We hopen tegen die tijd te kunnen openen. In maart hebben we drie weekendboekingen en in april één weekendboeking. Voorlopig is er elke maand minstens één reservering gepland. Een groep gasten heeft een stand op een beurs in Hardenberg en anderen gaan naar een festival. Het doet me goed dat mensen ons weten te vinden en willen komen, zelfs nu we nog niet veel kunnen laten zien van onze B&B. Ik hoop dat deze positieve trend zich voortzet.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws