Reallife: “De tegelzetter is door zijn rug gegaan” (deel 11)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 25 januari 2024
Reallife: “De tegelzetter is door zijn rug gegaan” (deel 11)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week heeft het gezin flinke vooruitgang geboekt, ondanks een kleine tegenvaller.

Dagboek Doreen Kok – 25 januari 2024

De verbouwing verloopt voorspoedig en we hebben flinke vooruitgang geboekt. Vooral dankzij de inzet van Matthieu, die vorige week vrij was. Alle muren hebben wij zelf voorzien van behang of een verflaag en de keuken is uit de gehuurde garagebox gehaald en wordt binnenkort geïnstalleerd door Matthieu. De airco's zijn succesvol opgehangen en operationeel. In de gemeenschappelijke ruimte wordt momenteel hard gewerkt aan de legging van de vloer. Daarmee zijn ze gisteren begonnen en wordt vanmiddag verder afgewerkt.

De specialist heeft de vloerbedekking in de B&B-kamers gelegd. Ondanks een kleine tegenvaller, de tegelzetter is door zijn rug gegaan en kon niet werken, worden de badkamers deze week afgerond. Deze week hervat hij zijn werk en daarna werkt de stukadoor de badkamer verder af. Vervolgens kan de loodgieter aan de slag om de badkamers te installeren. Na het ophalen van de bedden bleek één exemplaar de verkeerde stof en kleur te hebben. We zijn momenteel in overleg met de beddenzaak om tot een oplossing te komen.

We zijn al aardig op weg, maar het blijft druk. Er zijn nieuwe boekingen binnengekomen, waarvan de eerste gepland staat op 2 maart en de volgende op 7 maart. De opening hebben we verplaatst van begin februari naar 29 februari, omdat het anders te krap wordt. Op social media moeten we nog actief worden, dat schiet er door de drukte steeds bij in.

Normaal gesproken word je ingewerkt voor een nieuwe baan, maar nu moeten we alles zelf ontdekken. Dat is spannend, maar het is tegelijkertijd ontzettend leuk om alles naar eigen inzicht vorm te kunnen geven. We houden de moed erin en gaan vol goede energie verder met dit avontuur.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws