Reallife: “Helaas moesten we twee reserveringen annuleren” (deel 14)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 7 maart 2024
Reallife: “Helaas moesten we twee reserveringen annuleren” (deel 14) De nieuwe entree van B&B de Pinguïn; hoe zien de kamers er straks uit?

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Ook deze week verloopt niet zoals gepland en blijkt de afvoer te laag geïnstalleerd te zijn.

Het werk van de installateur verloopt niet zoals gepland. Gelukkig heeft hij wel een elektricien gestuurd, waardoor er stroom en dus ook licht in de B&B is. De toiletten, douches en wastafels moeten nog worden geïnstalleerd en er is nog geen water. Daarnaast ligt de afvoer van de B&B 20 centimeter lager dan de riolering waarop het aangesloten moet worden. Hierdoor stroomt het water niet weg. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het probleem ontdekt en denkt na over een oplossing.

We overwegen momenteel welke  bank we in de gezamenlijke ruimte willen plaatsen. Over een paar weken krijgen we het nieuwe bed, omdat de beddenzaak per abuis het verkeerde bed had geleverd. Voor de rest staat alles klaar. Dennis heeft voor de gezamenlijke ruimte de antieke stoelen en tafel opgeknapt, die er heel netjes en mooi uitzien.

Helaas moesten we door de situatie twee reserveringen voor afgelopen weekend en het aankomende weekend annuleren. We hopen nu dat alles vóór 23 maart is opgelost; op die dag staat de eerstvolgende reservering gepland. De situatie is stressvol en we zijn teleurgesteld. Soms vragen we ons af ‘Waar zijn we in vredesnaam aan begonnen?’, maar we houden goede moed.

Doreen Kok

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws