Reallife: “Ik heb het gevoel dat we op een dood spoor zitten” (deel 13)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 22 februari 2024
Reallife: “Ik heb het gevoel dat we op een dood spoor zitten” (deel 13) De nieuwe entree van B&B de Pinguïn; hoe zien de kamers er straks uit?

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week is de installateur nog steeds ziek, terwijl de eerste gasten al op 2 maart aankomen.

De installateur is nog steeds ziek en we hebben contact met hem opgenomen om te overleggen over een oplossing, daar moet nog iets uitkomen. Wanneer onze eerste gasten op 2 maart aankomen hebben we geen elektriciteit, water, verwarming én is de badkamer nog niet geïnstalleerd. Door de vertraging vragen we ons af of we wellicht te laks zijn geweest. We hopen dat hij een vervanger kan sturen om het werk te voltooien.

Ondertussen zijn we druk bezig met onze eigen taken. Matthieu heeft zich beziggehouden met de installatie van de keuken, die er nu grotendeels staat, en met het plaatsen van plinten in de kamers. Dennis restaureert een antieke tafel voor de gemeenschappelijke ruimte, die er mooi uit begint te zien.

Helaas kunnen we nog niet beginnen met de inrichting omdat er geen stroom is. Het ontbreken van verlichting belemmert het werk en beperkt onze activiteiten 's avonds, en in de weekenden hebben we ook andere dingen te doen. Ondanks dat we alles in huis hebben om de kamers in te richten, heb ik het gevoel dat we op een dood spoor zitten. We zijn echter optimistisch dat deze uitdagingen worden overwonnen en dat de sfeer snel verbetert.

Onlangs hadden we een uitje en bij thuiskomst ontdekten we dat het internet was uitgevallen. Er wordt momenteel aan gewerkt om dit probleem te verhelpen.

Doreen Kok 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws