Reis door de tijd: Airbnb introduceert nieuwe categorie

Auteur: Redactie
Toerisme 17 april 2023
Reis door de tijd: Airbnb introduceert nieuwe categorie

“Cultureel toerisme is een van de snelst groeiende vormen van toerisme, goed voor 40 procent van al het toerisme wereldwijd,” aldus Airbnb. Om tegemoet te komen aan deze groeiende vraag, lanceert het platform een nieuwe categorie, “Historische Woningen”. Hiermee kunnen gasten eenvoudig zoeken naar bijzondere, culturele overnachtingsmogelijkheden in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een eeuwenoude boerderij, of slapen in een authentieke molen.

De categorie Historische Woningen is eerder al gelanceerd in andere landen. Met 26 landen in totaal, bestaat het aanbod sinds september 2022 uit ongeveer 45.000 historische woningen. In Nederland bevindt bijna de helft van deze woningen zich op het platteland. De toenemende populariteit van deze accommodaties helpt dus om toerisme in Nederland te verspreiden naar landelijke en vaak minder bezochte gebieden, terwijl tegelijkertijd de schoonheid van de Nederlandse cultuur extra zichtbaar wordt gemaakt.

De Historische Woningen die via Airbnb verhuurd worden, zijn unieke woningen die dateren uit de 19e eeuw of eerder. Speciaal voor gasten die op zoek zijn naar een cultureel verblijf, of graag op een bijzondere plek overnachten. Van een 12e-eeuws kasteel in Gelderland tot een omgebouwde windmolen midden op het platteland van Friesland.

Kortom, deze nieuwe categorie zet Nederlands, architecturaal erfgoed in de schijnwerpers. In Europa krijgt al meer dan 92 procent van deze historische woningen via Airbnb de hoogste waardering, van vijf sterren.

Rosa Dinnissen, Public Policy Lead van Nederland en Nordics bij Airbnb vertelt: "De nieuwe categorie Historische Woningen op Airbnb stelt niet alleen reizigers van over de hele wereld in staat om de rijkdom van het Nederlandse culturele erfgoed te ontdekken, het toont ook bestemmingen waar gasten misschien zelf niet zo snel aan zouden denken. Daarmee helpen we om toerisme meer te verspreiden over Nederland. Met deze nieuwe categorie willen we provincies laten zien die misschien niet binnen de gebruikelijke hotspots vallen. Zo bieden we gasten de kans om onze unieke Nederlandse cultuur te ervaren."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws