Rel omtrent verdeling tulpen b&b's

28 mei 2014
Rel omtrent verdeling tulpen b&b's

Bed & Breakfast de Liefkeshoek in Katwijk zou dinsdagochtend 5 tulpen van Bed & Breakfast Nederland ontvangen. Het persbericht omtrent dit heuglijke feit werd al 'onder embargo' verstuurd door
kwaliteitsadviseur Leo Voortman van Bed & Breakfast Nederland. 'Onder embargo' houdt in dat het bericht niet eerder dan een bepaalde datum openbaar gemaakt mag worden.

*Burgemeester*
Op dinsdagochtend zou de burgemeester de gelukkige eigenaresse van de Liefkeshoek, Anita van de Camp, het vrolijke nieuws komen brengen. De burgemeester bleef echter thuis, en de tulpen werden niet uitgereikt.

*Rancune*
Voortman heeft, naar verluidt, als kwaliteitsadviseur een mystery guest-bezoek gebracht aan de b&b op de avond voorafgaand aan de uitreiking. Op de bewuste avond kreeg hij onenigheid met de eigenaresse en uit rancune besloot hij de tulpen niet meer uit te delen.

*Oneerlijke gang van zaken*
De eigenaresse geeft aan dat ze de heer Voortman vroeg om vooruit te betalen. Voortman weigerde dit en de eigenaresse vermoedde toen dat hij een oplichter of een kwaliteitsinspecteur van Bed & Breakfast Nederland was. Nadat hij ontmaskerd was als kwaliteitsadviseur, besloot Voortman de tulpen op zak te houden. Opvallend is, dat het persbericht over de vijf tulpen al verstuurd was voorafgaand aan het mystery guest-bezoek. Dat doet bij veel b&b-eigenaren de alarmbellen rinkelen omtrent het beleid van de stichting.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws