Samwers investeren 16,5 miljoen in Travelbird

6 mei 2015
Samwers investeren 16,5 miljoen in Travelbird

Global Founders Capital, de investerings-maatschappij van de Duitse broers Oliver en Marc Samwer, stopt 16,5 miljoen euro in Travelbird, dat maakte
het Nederlandse bedrijf woensdag bekend. Daarmee komt de waardering van de reissite uit op 156 miljoen euro. De broertjes Samwer, bekend van internetwinkel Zalando, hebben hun belang in de Nederlandse reissite Travelbird uitgebreid naar 25 procent.

*Mobiele reiservaring verbeteren*
Het is de derde keer dat Global Founders investeert in Travelbird. Amper zes maanden geleden ontving de Nederlandse reissite al 23 miljoen euro. Nu volgt een nieuwe kapitaalinjectie om de mobiele reiservaring te verbeteren en om voor het eerst een stap buiten Europa te zetten: Travelbird wil uitbreiden naar Australië.

*Dagaanbiedingen*
TravelBird is gespecialiseerd in dagaanbiedingen op reizen en groeide razendsnel in vijf jaar tijd. Inmiddels heeft het bedrijf 670 werknemers in dienst en bedraagt de jaaromzet 95 miljoen euro, tegen 37 miljoen in 2013. De website probeert vooral mensen te trekken die nog niet weten waar ze precies heen willen. Dagelijks gaan zo’n 12.000 mensen op pad via een bij Travelbird geboekte reis. Het onlinereisbureau werd in 2010 opgericht door Symen Jansma en Dennis Klompalberts.



Overig nieuws