Saucijzenbroodjes uit Italië

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Saucijzenbroodjes uit Italië

Ingrediënten (4 personen)

200 gram varkensgehakt
1 eetlepel pesto
4 plakjes bladerdeeg
snufje peper, versgemalen
snufje zout
1 eetlepel boter
1 eetlepel sesamzaad
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 ei, losgeklopt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng het gehakt, de pesto, het sjalotje en een half ei goed door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en versgemalen peper. Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot acht even grote rechthoeken. Verdeel het gehaktmengsel in rolletjes over vier plakjes bladerdeeg, dek dit af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei en bestrooi het met sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes op de bakplaat in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Overig nieuws