Sluiting van horeca heeft grote impact op B&B's

8 januari 2021 | Thijs Jacobs

In de decembereditie van Bed & Breakfast besteedden we aandacht aan de sluiting van de horeca en de gevolgen daarvan voor B&B's. Er kwamen heel veel reacties binnen op deze vraag: 'Heeft de sluiting van de horeca impact op jouw B&B?'. Hieronder een greep uit de reacties. Maar liefst 87,5 procent van de respondenten gaf aan de sluiting van de horeca te merken in negatieve zin. 

“Ik merk inderdaad dat reserveringen nul zijn op dit moment. Ik begrijp het niet, gasten krijgen ontbijt, tevens leg ik er plastic zakjes bij om een lunchpakket samen te stellen en als dat niet genoeg is kunnen zij altijd een volledig lunchpakket bestellen. Daarnaast bied ik ‘mee-eten wat de pot schaft’ aan. Gasten kunnen dan hetzelfde krijgen als wat ik voor mijn gezin kook. Ik heb al een paar keer een telefoontje gekregen en één keer een mail van mensen die wilden annuleren omdat zij toch nergens heen konden in de omgeving en nergens konden eten. Ik woon notabene in een polder aan de Eem waar prachtige wandel- en fietstochten zijn.”

B&B Vúr De Diek

“Er valt voor gasten niets meer te beleven in de omgeving. Na het ontbijt kunnen ze bijv. Fietsen maar onderweg kunnen ze nergens stoppen om iets te drinken of eten. Bovendien kunnen ze nergens naar het toilet. Avondeten kan bezorgd worden of zelf klaargemaakt worden in de B&B. Dan kun je net zo goed thuisblijven.”

B&B Hoeve Meerzicht

“Er zijn sinds de sluiting van de horeca geen aanvragen meer geweest van ‘toeristen’, alleen nog maar zakelijk. Dit compenseert de bezetting die we doorgaans hebben niet.”

Heleen Janssen, B&B Jansbeek in Arnhem

“Wij bieden ontbijt aan. Horeca dicht betekent dat gasten s'avonds iets moeten afhalen en hier opeten. Ook overdag tijdens wandelen of fietsen is er geen mogelijkheid iets te drinken of te eten. Wij hebben nul reserveringen.”

B&B Passant, Breskens

“Wij van B&B en Wellness De Waalhoeve bieden ontbijt aan met streekproducten van onze lokale Liemerse boeren. Ik zit in het bestuur van Liemerstrots en samen met onze streekgenoten en Ambassadeurs zetten we de prachtige streekproducten op de kaart. De gasten die komen overnachten weten dit al als ze bij ons inchecken, zo leuk en lekker vinden ze het als ze dit lezen op onze site of bij bedandbreakfast.nl. Nu de horeca gesloten is moeten we echt moeite doen om de boekingen binnen te houden. We werken hierdoor samen met de lokale horeca, waar de gasten een diner kunnen bestellen. Speciaal voor onze B&B wordt het gebracht (wij zitten in het buitengebied van Angerlo, drie kilometer van Doesburg) en de gasten genieten in onze ontbijtzaal, waar we een gezellig tafeltje indekken, van hun diner. In het kader van Steun de Horeca plaatsen we op Social media onze samenwerking om samen uit deze crisis te komen. We krijgen heel veel leuke reacties. Als ondernemer moet je creatief omgaan met dit soort zaken en ons motto is: samenwerken. Alleen kom je er niet, samen wel.”

Saskia, B&B De Waalhoeve

“Onze hele B&B staat leeg, terwijl wij normaal altijd gasten hebben. Mensen willen ergens uit eten kunnen gaan en even koffie kunnen drinken. Wij bieden ontbijt aan en communiceren mogelijkheden voor lunch en diner, maar helaas...”

B&B De Willemshoeve, Wageningen

“De inwendige mens hoeft bij ons niet te leiden onder de sluiting van de horeca. Wij bieden oplossingen voor alle maaltijdmomenten. Ontbijt (waar gasten een zakje krijgen voor eventuele left-overs), lunchpakketjes, diners, borrelplankjes, koffiethermoskannetjes en diner. Dat laatste verzorgen we niet zelf. We maken - zolang de horeca gesloten is - gebruik van de diensten van bevriende cateraars en restaurateurs. Win-win. We informeren gasten hier vooraf over, maar desondanks zijn er annuleringen vanwege de gesloten horeca.”

B&B Dalauro, Eys

“We bieden een driegangendiner aan huis aan waardoor we de schade kunnen beperken.”

Suzanne Rutten, Residence La Vie en Rose

 

Ook een dilemma?

Ken je dat? Je staat voor een dilemma en je zou wel eens willen weten hoe andere B&B’s dat oplossen. In deze nieuwe rubriek legt een B&B-ondernemer zijn of haar dilemma voor aan andere B&B-ondernemers. Heb je ook een dilemma? Mail naar redactie@uitgeverijps.nl of zet het op onze Facebookpagina.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Toerisme Corona
Nederlanders blijven thuis: 62% minder vakantiehuisjes geboekt  

Met de negatieve reisadviezen is weggaan in eigen land de enige mogelijkheid om het vakantiegevoel toch een beetje op te zoeken. Toch blijken Nederlanders op dit moment vooral thuis te blijven. Er worden namelijk een stuk minder binnenlandse vakanties geboekt, zo blijkt uit data van boekingsplatform ...

Branded Content
Wees tijdens de lockdown alert op bedwantsen

Bedwantsen zijn een zorg voor elke Bed & Breakfast eigenaar. Ze zijn moeilijk te signaleren, tijdrovend en intensief om te bestrijden. Daarnaast vormen ze een groot risico voor uw reputatie. Maar als u er op tijd bij bent, kan dat u veel kosten besparen. Iedereen over de hele wereld wordt doo ...

Achtergronden
Uitbreiding B&B op losse schroeven vanwege bezwaren college

Bed & Breakfast Mooiverblijf in Oosterwolde wil de bestaande B&B uitbreiden, maar het college wil geen medewerking verlenen. Op het perceel is in 2018 een vergunning verleend voor het plaatsen van tijdelijke woonunits, in afwachting van de bouw van de tweede woning op het perceel. De vergunn ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

OTA's Achtergronden
Personeel belangrijkste aspect bij beoordeling accommodaties

Op 19 januari reikte Booking.com 10.408 Traveller Review Awards voor 2021 in Nederland uit, die op basis van miljoenen klantrecensies zijn toegekend. Met de Awards zet Booking.com partners uit 220 landen en gebieden wereldwijd in het zonnetje, die de reiservaring van reizigers meer gedenkwaardig maa ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: