Soep van komkommer, meloen en asperges

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Soep van komkommer, meloen en asperges

Ingrediënten

200 g groene asperges
½ geschilde komkommer
¼ meloen
3,5 dl groentebouillon
2 eetlepels fijngeknipte dille
paar blaadjes fijngeknipte munt
limoen- of citroensap

Bereiding

Schil de de asperges en snij ze in stukken. Houd de punten achter en doe ze in een magnetronbestendige schaal met 1 eetlepel water. Zet de afgedekte schaal op 750 watt, 1 à 2 minuten in de magnetron. Haal 6-9 mooie bolletjes uit de meloen voor de garnering. Houd deze afgedekt achter. Halveer de komkommer en verwijder het zaad. Rasp de komkommer. Voeg de komkommer en de bouillon toe aan de asperges in de schaal. Breng alles aan de kook in de magnetron en laat de soep zachtjes koken. Pureer de soep en laat afkoelen. Roer de fijngeknipte tuinkruiden door de afgekoelde soep. Breng op smaak met zout, peper en limoen- of citroensap. Garneer met aspergepunten, meloenbolletjes en een blaadje munt.

Overig nieuws