Songfestival doet kamerprijzen stijgen

6 mei 2014
Songfestival doet kamerprijzen stijgen

''The Netherlands, one point… Les Pays Bas, un point.'' Iedereen was er helemaal klaar mee, want we wonnen het songfestival toch nooit (laatste keer was in 1975) en kregen altijd erg weinig punten. De
populariteit van het Eurovisie Songfestival trekt echter weer aan, zo blijkt uit cijfers van hotelzoekmachine "www.trivago.nl.":http://www.trivago.nl Aan het animo om af te reizen naar Kopenhagen, waar het evenement dit jaar wordt georganiseerd, is duidelijk te zien dat er deze week redelijk wat Nederlanders naar Kopenhagen afreizen.

*Vijfde plaats*
Qua reisinteresse voor Kopenhagen gedurende het evenement staat Nederland op een vijfde plaats. Buurlanden Noorwegen, Zweden en Finland zijn het meest geneigd om Kopenhagen te bezoeken gedurende het Songfestival, en voeren de reisinteresse lijst aan op plekken één, twee en drie. Op plaats vier staat Zwitserland en Oostenrijk staat op nummer zes. De Duitsers komen opvallend genoeg pas op de zevende plaats.

*Vanavond*
Het Songfestival wordt vanwege de vele deelnemende landen inmiddels gesplitst. ‘The Common Linnets’ zullen vanavond namens Nederland hun nummer ‘Calm After The Storm’ voordragen in de eerste halve finale van het muziekevenement. De tweede halve finale zal plaatsvinden op 8 mei (donderdag). Ten slotte is de finale gepland voor zaterdag 10 mei.

*Hogere prijzen*
Hotelprijzen zijn behoorlijk gestegen in Kopenhagen. In de Deense hoofdstad kosten hotelkamers deze week 50 tot 70 procent meer dan gebruikelijk is. Vandaag, als Ilse de Lange en Waylon aan de beurt zijn, kosten hotels gemiddeld 232 euro. Op de dag van de finale (zaterdag de 10e) loopt dit op tot gemiddeld 300 euro per kamer per nacht. De hotels zitten dan ook iets voller dan normaal, maar er is al met al ruimte genoeg.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws