Steeds meer (jonge) mensen starten B&B

Auteur: Redactie
Ondernemen 7 april 2023
Steeds meer (jonge) mensen starten B&B

Aan de populariteit van het starten én bezoeken van een bed & breakfast lijkt geen eind te komen. Het aantal sitebezoekers, reserveringen en nieuwe B&B's op Bedandbreakfast.nl (niet deze website) zit wederom flink in de lift, blijkt uit de laatste cijfers van het B&B-platform.

Websitebezoekers Bedandbreakfast.nl

In het eerste kwartaal werden er records verbroken op Bedandbreakfast.nl; niet eerder bezochten zoveel mensen de website van januari tot en met maart. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een stijging van ruim 14%. Zelfs in vergelijking met topjaar 2021 – waarin mensen massaal op zoek gingen naar B&B’s in eigen land tijdens de coronacrisis – bezochten dit jaar nóg meer mensen de website.

Recordaantal reserveringen

Niet alleen het aantal websitebezoekers brak records in het eerste kwartaal; het aantal reserveringen deed daar nog een schepje bovenop. Er werden 17% meer reserveringen gedaan dan in 2022, 36% meer dan in 2021, 64% meer dan in 2020 en bijna 5% meer dan in pre-coronajaar 2019. Gasten die dit jaar verzekerd willen zijn van een plekje bij populaire adressen, doen er daarom verstandig aan om (ruim) op tijd te boeken.

Een B&B starten is ‘hip and happening’

Steeds meer (jonge) mensen wagen zich aan een nieuw leven als B&B-eigenaar. Een nieuwe weg waarbij een passie voor gastvrijheid en interieur vaak samenkomt. Bedandbreakfast.nl verwelkomde in het eerste kwartaal wederom meer nieuwe aanmeldingen dan in voorgaande jaren. Er werd ruim 8% meer aanmeldingen geregistreerd dan in deze periode in 2022, 11% meer dan in 2021, 79% meer dan in 2020 en 40% meer dan in 2019.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws