't Lansink bij Erfgoed Logies

28 mei 2014
't Lansink bij Erfgoed Logies

Per 1 juni 2014 sluit Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink (1 Michelinster) zich aan bij Erfgoed Logies. Directeur-eigenaar Richard van den Hoeven van ’t Lansink en Brigitte Bormans van
Erfgoed Logies zijn beide
enorm trots op deze samenwerking.

*Bijna 100 jaar*
Van den Hoeven: “t Lansink bestaat nu bijna 100 jaar, en is gevestigd in een monumentaal pand in het historische Tuindorp ’t Lansink. Wij zijn in 2012 al op zoek geweest naar een juiste partner om ons bij aan te sluiten. Dit hebben wij gevonden in Erfgoed Logies. Voor onze gasten zal hun verblijf in een erfgoed logies hotel worden bevestigd. Het is tevens mogelijk om direct een verblijf te reserveren via de site van Erfgoed Logies. Ook werken zij met cadeaubonnen die gasten kunnen besteden voor een verblijf. Het in 2013 met een Michelinster bekroonde Restaurant wordt apart op de website van Erfgoed Logies vermeld”.

*Toevoeging*
Bormans: “Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink is een geweldige toevoeging in ons bestand en was voor ons een aanleiding om online voor hotels een apart selectiecriterium te maken. Het hogere segment in de markt van kleinschalige logiesaccommodaties heeft de laatste jaren een enorme expansie doorgemaakt. Efficiëntie en vakbekwaamheid zijn een eerste vereiste om binnen deze markt succesvol te opereren. Gasten die gebruik maken van Erfgoed Logies stellen eisen aan het gastheerschap en de mate van luxe en comfort die wordt geboden. Zowel de hoogstaande kwaliteit van de individuele deelnemers aan Erfgoed Logies, als het feit dat alle erfgoedhuizen zijn gevestigd in historisch erfgoed, garanderen een sterk onderscheidende propositie. Voor een groeiende groep gasten, over het algemeen behorend tot de hogere welstandsklassen en in leeftijd variërend van succesvolle dertigers tot well to do senioren, is Erfgoed Logies daarom een kenmerk geworden dat in
hoge mate gewaardeerd wordt”.

*Historie*
De historie van Erfgoed Logies gaat terug tot 1998, toen de Stichting Erfgoed Logies Nederland werd opgericht. In samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en de Europese Gemeenschap, slaagde de stichting er destijds in subsidiegelden binnen te halen voor de realisatie en promotie van logiesaccommodaties in historische monumenten. Het primaire doel hiermee was historisch erfgoed in stand te houden en voor de toekomst te bewaren.

*Bureau Hengelo*
Directeur Wouters Reinders van Bureau Hengelo: “Trots waren we al op ons unieke Tuindorphotel & Restaurant ’t Lansink. De kwaliteit is terecht bekroond met een Michelinster. ’t Lansink verbeeldt ook de ziel van Hengelo: fijn wonen in een stad met een rijke industriële historie. Erfgoed Logies, met prachtige hotels in acht landen, biedt dit pareltje van Hengelo een mooie kans op extra erkenning voor de Twentse gastvrijheid.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws