Tablets gaan mee in de koffer

10 juli 2013
Tablets gaan mee in de koffer

Zoover keek in de koffers van 6.000 Nederlanders met behulp van een panelonderzoek. Dit jaar neemt 65 procent een tablet of laptop mee in zijn bagage. Vorig jaar was dit nog 54 procent. Er gaan dit jaar vooral veel
meer tablets mee. Waar vorig jaar nog in 25 procent van de koffers een tablet zat, wordt hij dit jaar in 44 procent van de gevallen ingepakt.

*WiFi blijft belangrijk*
Reizigers blijven graag online met hun tablet, laptop en telefoon. De aanwezigheid van WiFi wordt zeer belangrijk gevonden op de plaats van bestemming. Maar liefst 75 procent let op de aanwezigheid van draadloos internet bij het boeken. De meerderheid wil overal op het terrein de beschikking over internet, 22 procent vindt alleen internet bij de receptie voldoende.

*Online dagje plannen*
De internetverbinding wordt veelal gebruikt om te bepalen wat de vakantiegangers die dag gaan doen. Waar men eerder veelal thuis op zoek ging naar dagattracties en bezienswaardigheden wordt dit steeds vaker op vakantie gedaan. Wat we gaan doen wordt door 68 procent grotendeels pas op vakantie bepaald. Het bekijken van de laatste weersverwachting en nieuws, hoort tot de online activiteiten. Sociaal doen op Facebook en Twitter is minder populair.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws