Teaching Hotel Château Bethlehem: een unieke leeromgeving

11 februari 2019 | Thijs Jacobs

‘Wakker worden in een unieke praktische trainingsomgeving’, wat betekent dat? Teaching Hotel Château Bethlehem wordt gerund door studenten. Zij vervullen de rol van gastheer, gastvrouw èn manager. Blycolin interviewde directeur Harpert van Seggelen over dit unieke kasteelhotel in Maastricht.

Terug op het oude nest

We zouden kunnen zeggen dat meneer van Seggelen terug is op het oude nest. In 1979 studeerde hij af aan de Hotel Management School Maastricht, de hogeschool die verbonden is aan Teaching Hotel Château Bethlehem. Sterker nog, de school en het hotel bevinden zich op één terrein. Na een carrière van 23 jaar in Afrika is Harpert sinds 2007 terug waar het allemaal begon. Dit keer niet als student, maar als directeur van Teaching Hotel Château Bethlehem. En met plezier: “De combinatie van het beheren van een hotel en het werken met studenten blijkt een van mijn meest inspirerende carrière-ervaringen te zijn.”

Inspirerende ontmoetingsplaats in een oud kasteel

Teaching Hotel Château Bethlehem is niet zomaar een hotel. Het is gevestigd in een eeuwenoud kasteel, met toegangspoort en binnenplaats. Van buiten een imposant Rijksmonument, van binnen omgetoverd tot een inspirerende ontmoetingsplaats waar gasten kunnen overnachten, lunchen, dineren of vergaderen. De 26 unieke en innovatieve kamers zijn ontworpen door 12 gevestigde en startende Nederlandse designers en dat is te zien!

Praktische leeromgeving

Wat het hotel verder uniek maakt is de praktische leeromgeving die het biedt aan eerstejaars studenten van de Hotel Management School Maastricht. Onder leiding van professionals uit het werkveld experimenteren zij met begrippen als gastvrijheid, design en creativiteit. Harpert: “Ons motto is een optimale leeromgeving creëren in een echt realistisch hotel. Het kasteel verbindt gastvrijheid en historie met design en studenten.”

Belangrijke spelers

Blycolin steekt niet onder stoelen of banken dat zij trots is op een samenwerking als die met het Teaching Hotel. Naast de praktische kant - het leveren en wassen van het linnen - biedt het de mogelijkheid om de studenten van de hotelschool educatie te geven over linnen en het belang van goede housekeeping. Harpert: “De hotelschool hecht veel waarde aan een samenwerking met belangrijke spelers in het gastvrijheid werkveld. Het is van belang dat onze studenten van dichtbij producten, services en organisaties ervaren. Het is een plezierige samenwerking die ook kennis, scholing en onderzoek oplevert.”

Kwaliteit voorop

Gastvrijheid tot in de puntjes, dat is waar het hotel voor gaat. Kwaliteit en uitstraling zijn daarbij onmisbaar, vandaar dat er gekozen is voor een samenwerking met Blycolin. “We hebben erg goede ervaringen met de kwaliteit en duurzaamheid van het bed-, bad- en banqueting linnen. De kwaliteit en uitstraling past goed bij het Teaching hotel. We hebben gekozen voor een eenvoudig design, maar kwalitatief goed linnen”, aldus meneer van Seggelen.

Een mooi linnenverhaal

Met een carrière van bijna 40 jaar in de hospitality branche heeft meneer van Seggelen vele gebeurtenissen meegemaakt die hem zijn bijgebleven. Niets is nieuw meer, zou je zeggen. Toch zijn er memorabele momenten geweest die hij niet snel zal vergeten. “Ik heb ooit kolonel Gaddafi mogen ontvangen in ‘mijn’ hotel toen ik werkzaam was in Afrika. Na het staatsbanket in het hotel sliep hij niet in één van onze suites maar verkoos zijn zelf meegenomen Bedouin tent die in de tuin van het paleis van de koning was opgetrokken. Fantastisch!”

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Tech
E-mailmarketing: gouden marketinginstrument voor de horeca

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Columns Blog
Column: B&B-eigenaar zijn is een solistisch beroep

Misschien had ik vier jaar geleden toch wel een iets te romantisch beeld van het runnen van een B&B. Ik zou vooral veel vrijheid hebben om mijn eigen werk te organiseren en stiekem vertaalde ik dat ook wel naar het hebben van veel vrije tijd. Zo zou ik eindelijk tijd hebben om te tuinieren. Een ...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Columns Interview Longread
Etiquette-misser: ''Ga er nooit vanuit dat de heer betaalt''

Anne-Marie van Leggelo is expert op het gebied van etiquette. Ze brengt ons graag de fijne kneepjes van haar vak bij. Dit keer behandelen we het onderwerp ‘omgangsvormen en upselling’. Lastige materie, want je begeeft je op glad ijs, waarbij je etiquette en commercie op een fijne manier ...

OTA's Tech
Onderzoek: hotelboekingen komen binnen via deze kanalen

SiteMinder, een platform voor de acquisitie van gasten uit de hotelbranche, onthulde vandaag de jaarlijkse lijsten van de kanalen die in 2018 de hoogste totale boekingsinkomsten hebben opgeleverd voor hotels in Nederland en andere top-reisbestemmingen in de wereld. Variërend van directe hotelwe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: