Thaise groene salade

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Thaise groene salade

Ingrediënten

5 sjalotten
1/2 komkommer
100 gram peultjes
stukje rode peper van 1 cm
2 eetlepels limoensap
1,5 eetlepel sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
1/2 Chinese kool
4 takjes verse munt
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

Snijd de sjalotten in dunne ringetjes. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte door. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne reepjes. Kook peultjes in water in 3-4 minuten beetgaar. Verwijder de pitjes uit de peper en snijd in dunne ringetjes. Klop een dressing van limoensap, peper, sojasaus en gembersiroop. Snijd de Chinese kool in reepjes. Hak munt fijn en schep het door de Chinese kool. Doe er de komkommerreepjes, peultjes en sjalottenringetjes over. Besprenkel met dressing en bestrooi met sesamzaadjes. Doe er de gebakken reepjes lauwwarme biefstuk door.

Overig nieuws