Thema Bakkersvak 2018 bekend: ‘klassiekers in nieuw jasje’

6 december 2017 | Roy Spijker

In 2018 wordt het programma op Bakkersvak naar een hoger niveau getild. Op een heus belevenisplein worden alle demonstraties, workshops en masterclasses op één plek samengebracht waar het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’ centraal staat. Bakery Institute, het Nederlands Patisserie Team en het BoulangerieTeam hebben in samenwerking met Bakkersvak een afwisselend programma samengesteld.

Het doel is een programma aan te bieden dat aantrekkelijk is voor elke bezoeker. “Of je nu nieuw bent in de branche of er al jaren rondloopt, op het belevenisplein kan iedereen iets leren. Wij reiken hen de juiste handvatten aan die ze vervolgens kunnen toepassen in de praktijk”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. “Bezoekers worden op dit plein door professionals uitgedaagd en aan het denken gezet. Het principe ‘door je vakmanschap te ontwikkelen bereid je je voor op de toekomst’ staat hierbij centraal.”

Bakery Institute
Tijdens het programma focust Bakery Institute op de basis vaktechnieken die professionals nodig hebben om een product te maken. Bezoekers kunnen samen met Bakery Institute in discussie over de kwesties waar zij in de eigen bakkerij tegenaan lopen.

Nederlands Patisserie Team
De teamleden van het Nederlands Patisserie Team laten diverse en inspirerende stukken zien op de showtafel. Daarnaast geven zij verschillende masterclasses gedurende de twee beursdagen. Alle masterclasses staan in het teken van het thema ‘klassiekers in een nieuw jasje’.

Dutch Pastry Award – 4 maart 2018
De Dutch Pastry Award (vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau) wordt ook dit jaar op Bakkersvak gehouden. Het thema is ‘History’. Patissiers winnen deze prestigieuze hoofdprijs door het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen te maken. De winnaar krijgt een jaar lang het aspirant lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Het BoulangerieTeam
Ook het BoulangerieTeam geeft verschillende productdemonstraties waar de ambachtelijke bakker inspiratie kan opdoen. Tim Boers, Kris Huijsman, Richard Janssen, Niek van Waarde, Roel Tegels en Meester Boulanger Wietse Schiere zijn aanwezig. Kortom: een team van ervaren boulangers en jong, aanstormend talent laten producten met een fraaie twist zien.

Gelato World Tour
Nieuw op Bakkersvak dit jaar is de toevoeging van het segment IJs. Voor de ambachtelijke ijsprofessionals staat de Gelato World Tour op het programma. In samenwerking met Carpigiani Ambachtelijk Benelux worden op Bakkersvak de voorrondes voor de Nederlandse ijsbereiders op Bakkersvak gehouden.

Bakkersvak staat voor de nationale inspiratiedagen voor het ambachtelijke bakkersvak. Na zes edities in het Autotron in Rosmalen wordt Bakkersvak op 4 en 5 maart 2018 georganiseerd in Evenementenhal Gorinchem. Op deze twee dagen laten ambachtelijke (banket)bakkers, patissiers, chocolatiers, horecaprofessionals, cateraars en ambachtelijke ijsbereiders zich inspireren door het ambacht. Door de toevoeging van het segment IJS wordt het aanbod van de vakbeurs met 20 procent verhoogd.

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends
#TravelBrag nieuwe trend bij millenniumgeneratie

‘Travelbragging’ op social media, opscheppen over de reizen die je maakt, is de nieuwe trend onder millennials. Dit blijkt uit onderzoek van de mobiele Travel Tracker van Hotels.com®*. #TravelBrag levert ‘likes’ op, 22% van de jongeren geeft toe dat ze op vakantie drie uu...

Airbnb Internationaal
Airbnb-verhuur mag weer in Berlijn

Sinds mei 2016 was het in de Duitse stad Berlijn verboden om volledige appartementen met een woonbestemming re verhuren aan toeristen. De deelstaatregering is echter tot inkeer gekomen en laat huurders en eigenaren van huizen en appartementen straks de woning 60 dagen per jaar verhuren via Airbnb en...

Columns Hans Poortvliet
Column Hans Poortvliet: Een jaar verder, geen weekend meer...

Hans Poortvliet was directeur van HSMAI. In 2015 maakt hij samen met zijn vrouw Jolanda de beslissing om medio 2016 een bed & breakfast te beginnen in Spanje. Voor Bed & Breakfast schrijft hij maandelijks een column over het wel en wee van het runnen van een bed & breakfast in Spanje. ...

Airbnb Tech
Airbnb wil augmented reality inzetten voor consumenten

Airbnb gaat de gebruikers van het platform meer bieden dan de 2D-afbeeldingen. Airbnb heeft immers aangekondigd dat het virtual reality in gaat zetten om consumenten een betere indruk te kunnen geven van de properties die op het platform staan. Vroeg stadium Het duurt nog even voordat we met z...

Tech
Malware injecteert extra velden op website Booking.com en banken

Nederlandse internetgebruikers bleken gisteren doelwit te zijn geworden van een ingenieuze DHL-mail met malware. Wanneer gebruikers op de link klikten, werd de zogenaamde Zeus Panda bankmalware actief. Niet alleen op websites van banken, maar ook op verschillende webwinkels werden extra velden in de...

Achtergronden Tech
Hoe ziet zakelijk reizen er in 2018 uit?

Hoe ziet zakelijk reizen er in 2018 uit? En in 2030? BCD Travel heeft zijn business- en technologie-experts gevraagd naar hun voorspellingen voor zakenreizen in de nabije en verre toekomst. Onder andere artificial intelligence (AI) en machine learning komen aan bod, net zoals beveiliging van persoon...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: