Vijfmaal inspiratie voor brunch en lunch

Auteur: Redactie
18 september 2011
Vijfmaal inspiratie voor brunch en lunch

Natuurlijk vindt iedereen een croissantje, een eitje en een verse jus heerlijk als brunch op de luie zondag. Maar het kan ook anders. Bed & Breakfast ging op zoek en vond in de VS bij een aantal hotels concepten en gerechten waarvan iedere gast zal watertanden.

New York, 540 Park

Restaurant 540 Park is een van de drie restaurants die het Loews Regency Hotel op Park Avenue in New York rijk is. Het is al sinds mensenheugenis een van Manhattans hotspots voor een goed ‘power-ontbijt’. Behalve toeristen en zakelijke reizigers strijken mensen als Donald Trump en Michael Bloomberg hier neer voor hun zakenbrunches. Executive chef Andrew Rubin heeft een uitgebreide kaart voor het begin van de dag, met daarop onder meer Ierse havermout met verschillende soorten verse bessen, frittata van eiwit, banaan-pecan-wafels met ahornsiroop uit New York State, een bagel met roomkaas, rode uit en huisgerookte zalm en maïspannenkoeken met bosbessenjam.

Beverly Hills, Polo Lounge

Iedereen voelt zich onmiddellijk een beroemdheid in de Polo Lounge van het Beverly Hills Hotel. Dat kan ook moeilijk anders, tussen alle hotshots uit de filmindustrie van Hollywood. Men kan binnen iets anoniemer zitten, of als voer voor paparazzi op het terras plaatsnemen. Dit is LA, dus verwacht een gezonde invulling van de ontbijt- en lunchkaart met smoothies en shakes. Of ga voor de SoCal-omelet met avocado, chorizo en magere kaas. Er komen ook decadente gerechten uit de keuken, zoals roereieren met gerookte zalm, crème fraîche en kaviaar. Signature ontbijtgerecht van deze zaak is de toast met huisgemaakte plakken cranberrybrood (denk aan kokosbrood), gesuikerde pecannoten en bananencrème.

Boston, Oak Room

The Oak Room in het Fairmont Copley Plaza is al bijna honderd jaar het favoriete adres in Boston voor mooie en elegante ontbijtjes en lunches. De entourage helpt daar in positieve zin bij. Tien meter hoge plafonds, donkere houten lambrisering en klassieke grote kroonluchters. Executive chef Stefan Jarausch maakt klassieke gerechten met een New England-twist. Denk aan pannenkoeken met cranberry’s, maar dan met de vruchten uit het nabijgelegen Cape Cod. Eggs Benedict met Hollandaisesaus, maar dan met grote stukken kreeft uit Maine. Of een biologische omelet met paddenstoelen, asperges en een brieachtige kaas uit Vermont.

Las Vegas, Wynn Las Vegas Buffet

In het verbazingwekkende Wynn Hotel van ondernemer Steve Wynn vindt men diverse gastronomische restaurants. Herkenbaar in Las Vegas is natuurlijk het traditionele ‘stapelen’ tijdens de ontbijt- en lunchbuffetten, die in het Wynn Hotel in een prachtige binnentuin met bloemenpracht staan opgesteld. ‘U vraagt, wij draaien en gaan over de top’, zal Wynns gedachte zijn geweest. Tussen hoge torens, gemaakt van fruit en bloemen, kunnen gasten bij niet minder dan twaalf stations terecht. Zo is er het ‘make-your-own-omelet’-gedeelte, waar men uit diverse toppings kan kiezen.

Chicago, Atwood Café

Het Atwood Café in het Burnham Hotel in het centrum van Chicago is een ideale plek voor een ontspannen maaltijd. Chef-kok Derek Simcik vertaalt klassieke gerechten naar een gastronomisch niveau. Zo is er het met mascarpone gevulde Franse briochebrood met een pittige peer-karamelsaus. Griekse yoghurt met honing, huisgemaakte muesli en aardbeien. Een omelet met bacon, gekarameliseerde uien en Gruyèrekaas. Naast de cappuccino’s van de barista serveert men eigengemaakte kaneel-rozijnkoekjes en huisgemaakte muffins.

BBN15

Overig nieuws