Topman Booking.com treedt af na affaire

29 april 2016
Topman Booking.com treedt af na affaire

Topman Darren Huston van hotelboekingssite Booking.com en van moederbedrijf de Priceline Group heeft zijn functie per direct neergelegd. Hij
was een relatie aangegaan met een van zijn medewerkers op het hoofdkantoor in Amsterdam. Daarmee handelde Huston in strijd met de interne gedragscodes van de onderneming.

*Terug naar de Verenigde Staten*
Nadere details over de affaire zijn niet prijsgegeven, behalve dat het om een 'persoonlijke relatie' gaat met een medewerker die niet onder Hustons directe leiding viel. Huston was aan het werk op het hoofdkantoor in Amsterdam. Zijn verhuizing terug naar Amerika wordt door het bedrijf betaald.

*Jeffery Boyd en Gillian Tans*
De taken van Huston worden bij Priceline voorlopig waargenomen door voorzitter en oud-topman Jeffery Boyd, die het bedrijf leidde van 2002 tot 2013. Bij Booking.com wordt hij opgevolgd door "Gillian Tans":http://www.hospitality-management.nl/?q=gillian&x=zoeken, de huidige operationeel directeur van het dochterbedrijf.

*Dure affaire*
Het plotse vertrek van de 50-jarige directeur volgt op een onderzoek door meerdere onafhankelijk bestuurders van Priceline. Daarin is vastgesteld dat Huston zich ingelaten had met praktijken die gezien zijn functie niet door de beugel konden. Het ontslag is een dure grap voor Huston, hij loopt nu voor 15 miljoen dollar aan opties mis. Huston krijgt bovendien geen ontslagvergoeding.

~Christel Tuin~

Overig nieuws