Tourorganisatie annuleert honderden hotelkamerreserveringen Utrecht

15 juni 2015
Tourorganisatie annuleert honderden hotelkamerreserveringen Utrecht

Zo vlak voor de start van de Tour de France zijn alle ogen op Utrecht gericht. Daar leken alle beschikbare hotelkamers rond de
Grand Départ, die op 4 juli aanstaande in Utrecht plaatsvindt, vol te zitten. Totdat afgelopen woensdag de tourorganisatie enkele honderden geboekte kamers annuleerde.

*Geen schaarste meer*
Veel locals denken een slaatje te kunnen slaan uit de start van de Tour. Via Airbnb worden appartementen en kamers voor hoge bedragen aangeboden en de stad barst op 4 en 5 juli uit zijn voegen. Wie niets met wielrennen heeft, vindt het immers geen ramp om de overvolle stad op deze dagen te ontvluchten. De annulering is voor hen ook even schrikken, aangezien er nu geen extreme schaarste meer is op de hotelmarkt.

*Strop*
Amersfoort profiteert ook van het evenement; veel hotels zijn ook in deze stad al volgeboekt tijdens het weekend van de tourstart. De annulering zal invloed hebben op de kamerprijzen, zowel in Utrecht als in de regio, aangezien er geen schaarste meer is. De Franse organisatie ASO (nee, het is geen woordgrap) mag dan wel deze honderden kamers annuleren; zij hebben evenwel ruim 7000 hotelkamers in de regio gereserveerd in de regio voor de start van de Tour.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws