Tweede editie cultureel voedselfestival Food-y-Fort Rijnauwen

9 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor zijn van de tweede editie van het culturele voedselfestival ‘Food-y-Fort’. Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fort vindt plaats in het laatste weekend van de zomervakantie. 

Programma
Het programma is opgebouwd rondom de lokale voedselcultuur en natuureducatie, en Food-y-Fort is bij uitstek een happening voor jong en oud en natuurliefhebbers.

Zaterdag 20 augustus
Op de zaterdag kunnen bezoekers genieten van een cultuur-historische ambiance, proeven van lokale producten op de boerenmarkt, zich tegoed doen aan hapjes en drankjes geserveerd door 15 rollende keukens, een Hippie Chic Markt, er zijn verschillende activiteiten voor iedereen met verschillende workshops, film en educatieve presentaties, wandelroutes, een kinderboerderij, huifkartochten, rondleidingen op het fort door Staatsbosbeheer, een fortontbijt tijdens het ochtendgloren, een boeren fortlunch en een bijzonder diner verzorgd door Tantes Maal en muzikaal omrand door RASA.

Zondag 21 augustus
De zondag is met name gericht op kinderen, met spelletjes, de kinderboerderij, natuureducatie door Utrecht Natuurlijk, een dag van vooral veel ontdekken en doen. Kunst, (bijen)theater, live muziek (o.a. Clean Pete) en ontspanning voor lichaam en geest (yoga en massages) zullen vaste onderdelen vormen in het programma van beide festivaldagen.

Praktische informatie
De toegang aan de poort voor volwassen is € 5,- en € 2,- voor kinderen, € 4,- en € 1,- in de online voorverkoop. Toegangskaarten zijn geldig voor beide dagen. Het festival start zaterdag 20 augustus om 12:00 uur en eindigt bij zonsondergang, rond 22:00. Op zondag 21 augustus gaat de poort open om 12:00 uur en sluit het festival om 20:00 uur.

Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped. Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de lokale natuur, cultuur en boerenproducten uit de Krommerijnstreek en de Betuwe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Overig nieuws

Columns Blog
Column: een quicky

Mijn huis heeft familiekamers, dus wordt over het algemeen bezocht door sportieve buitenmensen met kinderen. Behalve dat ik op seksgebied een preutse muts ben, heb ik ook in mijn huis nooit echt dingen meegemaakt die seksgericht zijn. Oh ja: misschien een keertje tijdens een nieuwsjaarfeestje, toen ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Interview Longread
'Voor je het weet ben je slaaf van je gast'

Een miljoen mensen loopt met idee om ooit een B&B of camping te beginnen. Nóg meer mensen zitten voor de buis voor een aflevering van Ik Vertrek, Chateau Meiland of Bed and Breakfast. En als je dan die felbegeerde droomplek hebt, wil je deze graag succesvol maken. Maar een inspirerend boe...

Achtergronden Tech
7 revenue management tips

Stan Josephi - Senior Lecturer Revenue Management aan de BUAS - geeft zeven waardevolle tips over revenue management. Josephi verzorgt, speciaal voor hotelprofessionals, een tweedaagse masterclass revenue management (27 november en 18 december 2019). Klik hier om je aan te melden! 7 revenue manag...

Amsterdam Tech
Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar schrap want het zou zomaar kunnen dat jij binnenkort je diner geserveerd krijgt door een drone. Vandaag testte YOTEL, een innovatief hotel dat komende ...

Economie KHN
Mark Rutte bespreekt pijnpunten met horecatop; OTA's, WAB en toerisme

De Nederlandse horecatop verzamelde zich gisteren in Den Haag. Niet op het Malieveld om te demonstreren, maar in het Mauritshuis om te discussiëren over de toekomst van de branche. Samen met premier Mark Rutte werden de uitdagingen besproken tijdens het allereerste Meesterwerkevent van de Konin...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Lees Nu
Columns B&B Logement No5
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: