Uniek hotel voor young professionals geopend

14 januari 2016
Uniek hotel voor young professionals geopend

Op 7 januari 2016 vond de officiële opening van Hotel Jansen plaats door wethouder en loco burgemeester Kajsa Ollongren. Dit unieke hotel richt zich
volledig op studenten en young professionals van over de hele wereld en biedt hen betaalbare en bijzondere accommodatie van 1 dag tot 6 maanden.

*Ultieme omgeving*
Het hotel gaat in opzet, inrichting en service verder dan de snelste WiFi, een comfortabel bed en een eigen badkamer. Karim Lasqad, hotel manager: "sinds de opening in oktober 2015 bieden we mensen uit meer dan 30 landen de ultieme omgeving waarin ze zich welkom voelen, mensen leren kennen en van waaruit ze Amsterdam kunnen ontdekken." De short stay kamers zijn inmiddels tot mei volgeboekt.



*Hotel Jansen is een voorbeeld voor het nieuwe hotelbeleid in Amsterdam*
Primaire doelstelling van het hotelbeleid is het bewerkstelligen van een groter en gevarieerder aanbod zodat vraag en aanbod beter op elkaar aansluiten. Hotel Jansen is voor Amsterdam op twee manieren een geslaagd voorbeeld. Allereerst heeft Hotel Jansen in haar propositie heel duidelijk gekozen voor 'internationaal jong talent'. Hotel Jansen biedt een unieke omgeving waar deze doelgroep zich voor langere tijd thuis kan voelen, snel mensen leert kennen en Amsterdam kan ontdekken. Die groep viel tot nu toe vaak tussen wal en schip en hoeft zich nu niet te oriënteren op de complexe en overvolle kamermarkt, maar is tot 6 maanden verzekerd van een veilige, vertrouwde en leuke omgeving. Ten tweede bouwt Hotel Jansen mee aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor Amsterdam. Wereldwijd opererende bedrijven zoals Travelbird en Tommy Hilfiger kunnen hun young professionals naast bijvoorbeeld een uitdagend traineeship ook de leukste huisvesting bieden. Ook de universiteiten kunnen met Hotel Jansen hun aanbod verbreden door naast de reguliere kamers van de coöperaties zoals DUWO, een echt alternatief te bieden.

"Hotel Jansen draagt geweldig bij aan het hotelaanbod van de stad en aan het vestigingsklimaat voor internationaal talent", aldus Kajsa Ollongren, wethouder en loco burgemeester van de gemeente Amsterdam.

*Hotel Jansen biedt een 'home away from home'*
Een groeiende groep van studenten en young professionals van over de hele wereld komt naar Amsterdam om voor een semester te studeren, een stage of traineeship te volgen, onderzoek te doen aan een universiteit of te werken aan een tijdelijk project. Uit onderzoek blijkt dat de belangrijkste huisvestingsbehoefte onder internationaal young talent een omgeving is waar ze zich thuisvoelen, snel mensen leren kennen en waar een bijzondere sfeer hangt. Binnen het huidige aanbod in Amsterdam moeten veelal concessies worden gedaan op bijvoorbeeld locatie, ruimte, sociale omgeving, comfort of prijs. Hotel Jansen biedt specifiek voor deze doelgroep een waardevolle aanvulling op de markt voor tijdelijke huisvesting met een uniek, betaalbaar concept dat gericht is op ontmoeten, ervaren en beleven.

*166 unieke kamers*
Hotel Jansen: 166 unieke kamers met oneindig veel verhalen
De 166 kamers van circa 18 m2 liggen verspreid over 6 verdiepingen. Elke verdieping biedt een combinatie van de privacy van een eigen kamer met badkamer en heeft daarnaast een grote Club Room om te koken, te studeren en te socializen.



*Elke verdieping is een buurt*
Elke verdieping is ingericht naar een bekende buurt in Amsterdam: van Vondelpark en Museumkwartier tot de Wallen en de Pijp. Alles is vanuit de Hotel Jansen merkgedachte vormgegeven. Iedere 'buurt' is vertaald naar eigen kleurschema’s, uniek fotobehang, series met handgemaakte meubels, keukens, badkamers en kunst. Daarmee vertelt het ook oneindig veel verhalen. Zo zijn de bedden in het Museumkwartier gemaakt van de vlonders van Pinkpop en Solar, de antieke koffers aan de wanden komen van een rondje langs families in Nederland, de keukentafels zijn gemaakt van oude waarschuwingsborden langs spoorlijnen en in de keukens zijn oude theaterwanden verwerkt. Praktisch alles is gemaakt van gerecycled materiaal waarmee Hotel Jansen ook een duurzaamheidsbelofte invult.

*Relaxt café-restaurant*
Mama’s café & restaurant : het hart van Hotel Jansen
Op de begane grond is restaurant Mama’s: het kloppende hart van het hotel waar iedereen, gasten én publiek, de hele dag welkom is voor de beste koffie, de lekkerste ontbijtjes, een heerlijke lunch of de dish-of-the-day. Mama's kookt graag in een relaxte sfeer waar iedereen welkom is en zich welkom voelt. Mama’s organiseert daarnaast feestjes om bijvoorbeeld nieuwe gasten te verwelkomen en nodigt de bewoners uit voor de ideale zondag uitbrakbrunch of voor een family dinner waar je aanschuift en eet wat de pot schaft.



*Vanaf €650 all-in per maand*
Hotel Jansen is voor studenten en young professionals die een aantal maanden of weken in Amsterdam komen studeren of werken. Hotel Jansen wil voor hen vooral een plek zijn waar ze zich welkom voelen. Hotel Jansen biedt Short Stay mogelijkheden van één maand tot zes maanden en Hotel Stay mogelijkheden van één nacht tot maximaal een maand.
De introductieprijzen voor Short Stay gaan vanaf €650 all-in per maand voor een periode van 6 maanden. Prijzen voor Hotel Stay gelden vanaf €85 per nacht of €395 per week inclusief schoonmaak en linnen. Het uitgangspunt is simpel; hoe langer een gast blijft, hoe voordeliger het is.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws