Update: nieuw hotel in Sint-Maartenszee

12 maart 2015
Update: nieuw hotel in Sint-Maartenszee

Naar aanleiding van onze "eerdere berichtgeving":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/nieuw-luxehotel-in-noord-holland-12271/ over het nieuw te bouwen hotel met 121 kamers in Sint Maartenszee, spraken
wij met Harry Ludwig van Recreatiebeheer B.V.

*Omgevingsvergunning*
Harry Ludwig: "De status is als volgt. Op 24 februari 2015 is de overeenkomst met de gemeente getekend en de architect is nu bezig met de aanvraag voor de omgevingsvergunning. Deze wordt medio mei ingediend. Voor deze procedure staan 26 weken; dit in verband met eventuele bezwaren"

*Appartementen in de verkoop*
"Inmiddels is de verkoop van de appartementen gestart. Dat zijn appartementen van ruim 100 vierkante meter en met een startprijs van 222.000 euro. De eigenaren kunnen deze gedeeltelijk verhuren of vol in de verhuur zetten; wij verwachten een bezetting van 65 tot 70 procent. De verkoop van deze appartementen is voor ons belangrijk, in verband met de financiering van het geheel."

*Kernreactor als aanjager*
Harry Ludwig: "Ik kom uit een echte horecafamilie, maar de ontwikkeling van een hotel is nieuw voor mij. De verhuur van appartementen en recreatiewoningen is mijn expertise; dit doe ik al zo'n 35 jaar. Waarom ik het hotel ga bouwen? Dat heeft verschillende redenen, maar de bouw van de reactor hier is een aanjager. De ECN huisvest veel mensen die bij project Pallas, de nieuwe reactor, betrokken zijn in onze accommodaties. Dit zal nog jaren zo blijven, en er is al de nodige interesse getoond voor het hotel vanuit deze hoek. Daarnaast is het strand maar zo'n 800, 900 meter van het toekomstige hotel verwijderd, dus de recreatieve gast voelt zich straks ook thuis in ons 'vier-sterren-plus-hotel'. Zowel de provincie als het Rijk hebben ieder 40 miljoen in het project gestopt, dat maakt samen 80 miljoen. Er zijn hooggespannen verwachtingen met betrekking tot de werkgelegenheid en die moeten dan ook waargemaakt worden."

*Toekomst ziet er goed uit*
De combinatie van bewoning en de leisure gast maakt dit hotel veelzijdig, en direct ook klaar voor de toekomst. Harry Ludwig zegt desgevraagd nog niet naar de precieze invulling en inrichting van de kamers te kijken, aangezien het traject pas net is gestart. De vooruitzichten zijn goed, mede door de bewoning van het hotel en het vakantiepark door werknemers van ECN.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws