Vakantievierders betalen veel contant

6 augustus 2012
Vakantievierders betalen veel contant

Tijdens de vakantie betalen Nederlanders veel met cash. Nederlanders op zomervakantie in eigen land betalen ongeveer evenveel contant als met de pinpas. De creditcard gebruiken zij het minst.

*Contant*
Dit blijkt uit onderzoek van bureau Tangram in opdracht van Visa. Nederlanders op vakantie in Europa betalen meest met cash en pinpas. Ook Nederlanders die buiten Europa op vakantie gaan betalen het meest contant, maar zij gebruiken de creditcard meer dan de pinpas.

*Betaling*
Tijdens de vakanties betalen Nederlanders nog steeds voor veel producten en diensten cash. Zo wordt er voor het dineren en uitgaan (69%) en shoppen (62%) voornamelijk cash betaald, gevolgd door entreegelden (45%) en tol (25%).

*Veilig*
Als het aankomt op de veiligheid wordt er minder snel gekozen voor contant betalen (23%). Iets meer dan een kwart (26%) kiest daarom voor betaling met een creditcard en 41% kiest voor de pinpas.

*Met de pas*
De pinpas wordt het meest gebruikt voor shoppen (49%), hotels/campings/appartementen (39%) en dineren & uitgaan (35%). Een kwart (25%) gebruikt de pinpas ook voor entreegelden. Men gebruikt de creditcard vooral voor hotels/campings/appartementen (23%). En daarnaast voor dineren en uitgaan (17%) en shoppen (17%). Van de groep creditcard gebruikers geeft 15% aan deze te gebruiken vanwege de garantie die men heeft op de gekochte producten. Dit in tegenstelling tot betalingen via de pinpas (8%).

~Frank Lindner~

Overig nieuws