Van der Grinten: verplicht in horeca werken

18 december 2014
Van der Grinten: verplicht in horeca werken

Een dienstplicht in een modern jasje. Daarvoor pleit directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland op BNR. "Ik
denk dat elke Nederlander en Nederland als land er beter uit zou komen te zien als iedereen eens een jaartje in de horeca zou werken."

*Geen grap*
Voor wie denkt dat hij een grapje maakt: het is Van der Grinten ernst. "Ik meen het serieus. "De horeca is een prachtige plaats om talent te ontwikkelen als het gaat over empathie, tolerantie, rekening houden met elkaar: echt de huiskamer van de samenleving."

*Fatsoenlijke horeca*
Hij gelooft niet dat zo'n 'horecaplicht' ook daadwerkelijk wordt ingevoerd. "Ik ga er vanuit dat dat niet zomaar in daalt bij allerlei politieke partijen. Maar ik meen het ook als beeld en metafoor. Ik ben ervan overtuigd dat geen land, stad, dorp, braderie, winkelstraat op orde is als het aanbod niet goed gelardeerd is met fatsoenlijke horeca. Buitenlanders kijken er naar, toeristen kijken er naar: godzijdank groeit het ook. Dat is mooi."

*Leegstand stadscentra*
Van der Grinten wijst op de leegstand in centra van middelgrote steden. "Er is zoveel leegstand in Nederland. Die is voor een deel aangewakkerd door de crisis, maar is niet zomaar hersteld is als de crisis voorbij is. We moeten met elkaar om de tafel om te zorgen over onze binnensteden. Dan heb ik het niet over Amsterdam of Rotterdam. De aantrekkelijkheid van horeca is buitengewoon belangrijk om mensen nog uit huis te halen en naar dit soort locaties te halen."

"Meer lezen over Lodewijk van der Grinten? Klik hier!":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=lodewijk&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws