Van der Valk helpt ouderen

15 december 2015
Van der Valk helpt ouderen

Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en hebben nauwelijks sociale contacten. Veel van hen brengen ook de kerstdagen alleen door. Het
Nationaal Ouderenfonds organiseert ook dit jaar samen met ruim veertig Van der Valk Hotels & Restaurants door het hele land kerstdiners om ouderen samen te brengen in deze bijzondere dagen. In totaal worden in de twee weken voor kerst enkele duizenden ouderen verrast met een diner.

*Kerstdiner*
Naast een mooie avond biedt het kerstdiner ook kans op duurzame contacten tussen oudere buurtgenoten, zodat zij ook na de feestdagen meer aanspraak hebben. Ouderen leggen moeilijk nieuwe contacten. Niet alleen omdat hun gezondheid dat vaak niet toelaat, maar ook omdat zij niet de gelegenheid hebben om op plekken te komen waar zij andere ouderen op een leuke manier leren kennen.

*Slow daten*
Dankzij ‘slow daten’ gedurende de avond, kunnen ouderen op een gezellige en rustige manier kijken of het klikt en of zij nog eens af willen spreken. De ouderen kunnen contactgegevens uitwisselen, waarna mogelijk langdurige contacten ontstaan. Het Nationaal Ouderenfonds en het Van der Valk concern dragen hiermee bij aan de vergroting van de sociale wereld van eenzame ouderen.

*Biltsche Hoek*
Ruim 12 jaar geleden kwam het Nationaal Ouderenfonds met het idee van kerstdiners voor de eenzame ouderen bij Klaas van der Valk (Van der Valk Hotel & Restaurant De Biltsche Hoek). Wat begon met een klein groepje ouderen in één Van der Valk Hotel werd al snel omarmd door vele andere Van der Valk Hotels & Restaurants, en heeft geresulteerd in ruim 40 Van der Valk Hotels & Restaurants met gemiddeld 125 gasten die aan dit initiatief deelnemen.

*Artiesten*
De deelnemende Van der Valk vestigingen organiseren tijdens de avonden verschillende activiteiten om de avond nog onvergetelijker te maken. Zo zal o.a. Willeke Alberti een speciaal optreden geven in Van der Valk Hotel Breukelen en is Conny Vink aanwezig bij Van der Valk Hotel De Biltsche Hoek. Maar ook bij de andere vestigingen staan diverse extra activiteiten in de planning met bekende Nederlanders, Rotary- en Lionsclubs en bedrijven en particulieren die zich vrijwillig inzetten.

*Over Van der Valk Hotels & Restaurants*
Van der Valk Hotels & Restaurants behoren tot één van de grootste horecaconcerns van Nederland met 64 vestigingen in Nederland en 30 hotels verspreid over de rest van de wereld. Het bedrijf is gestart in 1862 en wordt momenteel geleid door de vierde en vijfde generatie. In 2015 bedraagt het aantal hotelkamers 8000 en werken er ongeveer 7500 mensen.

~Thijs Jacobs~


Overig nieuws