Venlo Hoofstad van de smaak

25 maart 2013
Venlo Hoofstad van de smaak

Regio Venlo is in 2013 de Nederlandse Hoofdstad van de Smaak. Het hele jaar door vinden er meerdere culinaire activiteiten plaats in de Hoofdstad van de Smaak. Dit jaar alles in het teken van
streekproducten en gezonde voeding.

*Regionale producten en voeding*
Vanaf begin januari tot eind december 2013 staat
Noord-Limburg in het teken van regionale streekproducten en gezonde voeding. Er worden verschillende smaakactiviteiten georganiseerd door de hele regio; maandelijks staat een ander streekproduct in het zonnetje.

*Het menu*
"www.regiovandesmaak.nl":http://www.regiovandesmaak.nl/ omvat informatie over recreatie en toerisme, horeca en bedrijven die met streekproducten werken, accommodaties ‘op het platteland’; onder de pijler arrangementen staan organisaties met een smaakgerelateerd aanbod voor (bedrijfs)uitjes, workshops en rondleidingen.

*Smaakkalender 2013*
Alles wat met de combinatie smaak en streekproducten te maken heeft, kan een plaatsje krijgen op de website. Het hoeft niet alleen te gaan om koken en eten. Symposia over gezonde voeding, fotowedstrijden met als thema voedsel, aandacht voor gezonde voeding tijdens sportwedstrijden; er zijn veel invalshoeken. Onder het motto ‘de Hoofdstad van de Smaak is wat je er zelf van maakt’ worden bedrijven uitgedaagd activiteit aan te melden voor de Smaakkalender 2013.

*Streekproduct van de maand*
Maandelijks wordt een streekgroente/-fruit tot product van de maand betiteld en op de website en door middel van activiteiten en artikelen extra belicht. Dit biedt bedrijven en organisaties kansen en mogelijkheden om culinair en recreatief op in te haken. In maart staat de vlaai centraal.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws