Verkiezing streekproduct Groene Hart

30 augustus 2012
Verkiezing streekproduct Groene Hart

De Verkiezing van het Groene Hart streekproduct en ’t Groentje vindt plaats in Alphen aan den Rijn op 3 oktober.

*De titel*
De jury, bestaande uit drie culinaire toprecensenten, beoordeelt dan de ingezonden producten en presentaties die meedingen naar de titel 'Groene Hart Streekproduct' of '’t Groentje'; de aanmoedigingsprijs voor een nieuw Groene Hart Streekproduct.

*Streekproducten proeven*
Op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn wordt de hele dag een streekmarkt gehouden waar deelnemers en andere producenten hun producten aan het winkelend publiek verkopen. Eén van de deelnemers, IJsboerderij Vernooij uit Woerden komt met een ijscokar en Peter Verboom van wijngaard Naescas uit Ter Aar laat de marktbezoekers verschillende soorten wijn proeven. Daarnaast is er veel kaas te proeven onder andere uit het Groene Hart.

*De Culinaire Smaakbus*
De Culinaire Smaakbus deelt kleine hapjes van streekproducten uit. Kinderen van de basisscholen in Alphen aan den Rijn zijn ook uitgenodigd. Zij kunnen in een speciaal hoekje, waar veel te beleven valt, van Groene Hart Streekproducten proeven.

*De verkiezing*
Elk jaar organiseert stichting Groene Hart, kloppend hart deze verkiezing om het streekproduct bij een groot publiek onder de aandacht te brengen en om ondernemers te stimuleren voortdurend te blijven werken aan de verbetering van de kwaliteit en uitstraling van het product. In het kader van eetbaar Alphen is de gemeente Alphen aan den Rijn dit jaar medeorganisator.

Overig nieuws