Vierkazenstamppot

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Vierkazenstamppot

Ingrediënten (4 personen)

1 kilo aardappelen, geschild en in vieren
klont boter
scheut melk
1 bolletje mozzarella, uitgelekt en fijngehakt
100 gram geraspte Parmezaanse kaas
100 gram geraspte belegen kaas
100 gram gorgonzola, in stukjes
een half bosje basilicum, ontdaan van worteltjes
100 gram veldsla, blaadjes in reepjes
peper en zout

Bereiding

Kook de aardappelen in water met een beetje zout gaar, giet ze af en stamp ze met een pureestamper fijn. Roer de boter en melk erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de mozzarella, Parmezaanse kaas, belegen kaas en gorgonzola er direct door, zodat de kaas iets begint te smelten.
Schep de basilicum en veldsla erdoor en serveer de stamppot meteen. Lekker met gebakken gemengde paddenstoelen.

Overig nieuws