Nederlandse toerist naar België

1 februari 2013
Nederlandse toerist naar België

Het toerisme in en naar de Belgische provincie Vlaams-Brabant doet het goed. Uit de voorlopige cijfers van de eerste 9 maanden van 2012 scoorde Vlaams-Brabant beter dan dezelfde periode in 2011.

*Nederlandse markt*
Hierdoor wordt 2012 het vierde jaar op rij dat het aantal overnachtingen stijgt. De stijging van het aantal aankomsten en overnachtingen is vooral te danken aan de Nederlandse markt. Er was een stijging van 28.061 (+ 25,6 procent) Nederlandse vakantiegangers en zakenlui die Vlaams-Brabant kozen als bestemming.

*Troeven van provincie*
"De Nederlandse markt is de belangrijkste buitenlandse doelgroep voor ons en we zijn dan ook tevreden dat de vele inspanningen vruchten afwerpen", aldus gedeputeerde Monique Swinnen. "Fietsen en wandelen zijn de belangrijkste vrijetijdsactiviteiten van de Nederlanders en net dat zijn de belangrijkste toeristische troeven van onze provincie. Door de economische crisis is er bij de Nederlanders bovendien een trend om meer, korter, maar vooral dichterbij op vakantie te gaan en deze trend speelt in het voordeel van Vlaams-Brabant", aldus Swinnen. Het aantal overnachtingen van binnenlandse gasten steeg met 4,7 procent.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws