Zevende Cafe voor Vlaamsch Broodhuys

12 oktober 2012
Zevende Cafe voor Vlaamsch Broodhuys

Gisteren opende Vlaamsch Broodhuys haar zevende Baker’s Café. DJ Baggi Begovic en de Vlaamse schrijver Christophe Vekeman illustreerden de opening met fraaie optredens.

*Goede scouting*
"Een nieuwe winkel is iedere keer een intensief proces dat begint met scouting van de locatie. Daarbij is het criterium of er leuke mensen in de buurt wonen en winkelen een hele belangrijke", licht bakker Dimitri Roels toe.

*Thuis voelen*
Voor bakkerspaar Diante en Dimitri Roels hoort cultuur bij hun nieuwe generatie winkel. Iedere winkel heeft een sociale en culturele functie. Het nieuwe Baker’s Café staat aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg. "We willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt en samen geniet van het lekkerste brood", aldus de bakker. Deze kernwaarden komen niet alleen terug in de producten, maar ook in de inrichting van de winkel. De oude houten vloer uit de voormalige tabakswinkel ‘Slingerland’ is hergebruikt voor de tafels en een houten sfeerwand. Daarnaast wordt het tapijt gemaakt van gerecycleerde petflessen en komen de stoeltjes van Ronald Rainer uit een oude Synagoge.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws