Wedstrijd om streekproduct van NL

10 mei 2013
Wedstrijd om streekproduct van NL

Onder de titel De Smaak van NL strijden foodondernemers voor het zesde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland. Wie maakt het meest smaakvolle product van
eigen bodem? Inschrijven voor deelname aan de regionale voorrondes kan vanaf nu tot 12 juni.

*Vegetarische Slager*
De verkiezing kent uiteindelijk twee kampioenen: de winnaar van Smaakvol 2013 en de winnaar van de publieksprijs. Ondernemer Paul Bom van De Vegetarische Slager uit Den Haag was de winnaar van Smaakvol2012. Bom maakt vegetarische, gerookte palingsalade en deze salade veroverde op 13 november 2012 hart en smaakpapillen van de vakjury.

*Toetsen op smaak en presentatie*
De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum. De aftrap van de wedstrijd begint in juni met regionale voorrondes in alle delen van het land, waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Per regio worden uiteindelijk acht foodondernemers geselecteerd.
De vakjury bepaalt welke drie regionale producten doorgaan naar de proeverij tijdens de Food Valley Expo in oktober en naar de ‘kokende’ finale op 25 november in het voormalige kloostercomplex ‘Landgoed Roepaen’ in Ottersum.

*Inschrijven*
Alle Nederlands MKB-bedrijven met een product dat in Nederland wordt geproduceerd kunnen zich inschrijven voor de regionale voorrondes van De Smaak van NL. Voorwaarde is wel dat de ondernemers de ambitie hebben om hun bedrijf of het product een stap verder te brengen. Aanmelden kan via "www.syntens.nl/desmaakvannl.":http://www.syntens.nl/desmaakvannl/Pages/home.aspx

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws