Weer goud voor Kaasmakerij Henri Willig

8 augustus 2013
Weer goud voor Kaasmakerij Henri Willig

Kaasmakerij Henri Willig heeft wederom goud gewonnen tijdens de International Cheese Awards op eind juli in Nantwich, Engeland. Het panel van de jaarlijkse kaasshow bestond uit
190 internationale juryleden. De jury selecteerde de beste kazen uit meer dan 4.200 inzendingen, een record, uit 27 landen onderverdeeld in diverse categorieën.

*Toen koe, nu geit*
Na vorig jaar goud te hebben gewonnen met de biologische koekaas met groene pesto, werd dit jaar
met de reguliere geitenkaas met fenegriek een gouden award behaald. Hiermee wist Kaasmakerij Henri Willig de categorie Beste Geitenkaas met toevoegingen te winnen. Deze categorie was open voor producenten uit de hele wereld.

*Uitstekende kaas*
De jury was zeer te spreken over de geitenkaas met fenegriek qua smaak en presentatie. De kaas werd omschreven als ‘mooie gesloten structuur met een goede fenegriek smaak in balans met de rest van het zuivel. Kortom: een uitstekende kaas’.

De prijs is het resultaat van een samenvoeging van hoge kwaliteitsmelk van Nederlandse geitenboeren en de vakkennis en inzet van de kaasmakers. De geitenkaas met fenegriek wordt verkocht onder het merk Polderkaas Blanc.

Overig nieuws