Weinig verandering in zakenreizen 2013

31 januari 2013
Weinig verandering in zakenreizen 2013

De verwachtingen zijn dat in 2013 het aantal wereldwijde zakenreizen en de totale uitgaven, gelijk blijven aan het afgelopen jaar. Dit blijkt uit onderzoek onder Nederlandse travel managers.

*Positieve verwachtingscijfers*
Zo denkt het merendeel (65 procent) dat het aantal zakenreizen komend jaar gelijk zal blijven. Wereldwijd namen in totaal 2.101 travel managers uit 24 landen deel aan het onderzoek, onder andere uit Nederland. Net als voor Nederland geldt ook internationaal de verwachting dat het aantal zakenreizen en de bijbehorende kosten in 2013 stabiel zullen blijven. Positieve verwachtingscijfers gelden vooral voor de BRIC landen, Mexico, Zuid-Afrika en Turkije.

*Kosten blijven gelijk*
De meeste Nederlandse travel managers verwachten geen grote veranderingen voor de kosten voor zakenreizen in 2013. Een ruime meerderheid van de respondenten denkt dat de kosten voor hotels, treinreizen en autohuur gelijk zullen blijven aan vorig jaar. Alleen voor vluchten worden dit jaar hogere uitgaven verwacht, zo geeft 36 procent van de travel managers aan. Dit kan te maken hebben met een door 32 procent van de respondenten verwachte groei in het aantal vliegreizen voor 2013, maar ook met de stijgende kosten door o.a. surcharges en ancillary fees voor bijvoorbeeld extra beenruimte en extra bagage

*Focus toename kosten*
Lian Wolfs, directeur Benelux bij AirPlus: "Hoewel de meeste travel managers voor komend jaar weinig veranderingen in het aantal zakenreizen en de kosten daarvan voorspellen ten opzichte van vorig jaar, is wel een duidelijke trend over de afgelopen jaren te zien waarin de kosten voor zakenreizen onevenredig hard toenemen ten opzichte van het aantal zakenreizen. Travel managers zullen hier dus nog meer de focus op moeten leggen. Door het analyseren van reisuitgaven kunnen zij de totale kosten beter onder controle houden en krijgen zij tevens een betere uitgangspositie in de onderhandelingen met partners."

~Myrtille Vromans~



Overig nieuws