Welke b&b maakt het beste ontbijt?

15 januari 2013
Welke b&b maakt het beste ontbijt?

Onder de bed & breakfasts die zijn aangesloten bij Bedandbreakfast.com wordt een wedstrijd gehouden welk logeeradres het beste ontbijt heeft. Vorig jaar won een b&b uit Amerika.

*Selectie*
De 'Best B&B Breakfast Tournament contest' wordt over een aantal rondes gehouden. Tot 31 januari kunnen b&b's die bij de boekingssite zijn aangesloten hun ontbijt opgeven. De organisatie kiest hieruit 32 kanshebbers op basis van creativiteit, aantrekkelijkheid en originaliteit.

*Aftellen*
Vervolgens gaan experts en mensen uit de vakmedia 16 ontbijtjes selecteren. Op de Facebookpagina van Bedandbreakfast.com wordt vervolgens op de gerechten gestemd door het publiek. Van de 'Sweet & Savory 16' gaat men naar de 'Eggscellent Eight', vervolgens komt men tot de 'Foodie Four'. Uiteindelijk gaan twee gerechten het tegen elkaar opnemen in een allesbeslissende laatste stemronde.

*Hartig versus zoet*
Vorig jaar, toen de wedstrijd voor het eerst werd georganiseerd, namen de hartige pompoenpannenkoeken met gecaramelliseerde pecannoten van Gracehill Bed and Breakfast in Tennessee het in de finale op tegen de uiteindelijke winnaar Lyttleton Inn in Massachusets. Hun zoete ontbijt bestaande uit chocoladewafels met mintslagroom en aardbeiensaus kreeg de meeste stemmen.

In Nederland zijn zo'n 150 b&b aangesloten bij de van origine Amerikaanse boekingssite. Wereldwijd zijn er meer dan 13.000 adressen te reserveren.

~Frank Lindner~

Overig nieuws