Welsh rarebit uit de oven

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Welsh rarebit uit de oven

Ingrediënten (4 personen)

4 sneetjes wit of bruin vloerbrood
200 gram geraspte cheddar of jongbelegen kaas
100 ml bier
25 gram boter
1-2 theelepels mosterd
versgemalen zwarte peper
2 rode puntpaprika’s, in lange repen
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels (platte) peterselie, fijngehakt
4 eenpersoons ovenschaaltjes of 1 lage ovenschaal, ingevet

Bereiding

Verwarm de ovengrill voor. Rooster de sneetjes brood onder de grill aan beide kanten goudbruin. Verwarm de kaas en het bier al roerende in een steelpan en laat de kaas smelten. Haal de pan van de warmtebron af en roer de boter en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper. Leg de sneetjes brood in de schaaltjes en schenk de saus erover. Schuif de schaaltjes 10 cm onder het hete grillelement en laat de kaas in 3-4 minuten goudbruin worden. Bestrijk de paprikarepen met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Drapeer ze op de kaassneetjes en garneer met peterselie.

Overig nieuws