Wonen in een hotel via verhuurplatform

5 februari 2014
Wonen in een hotel via verhuurplatform

De jonge ondernemer Ebrahim Ariu (17) heeft het platform "HotelHuis.nl":http://www.hotelhuis.nl opgericht. Via de site kunnen mensen voor langere tijd tegen een normaal huurtarief een hotelkamer
huren.

*Brede prijsrange*
De all-inn huurprijzen varieren van €250 tot €4.000 per maand. Op het moment staan er op de site kamers in ruim veertig hotels en b&b's te huur. Diverse ketenhotels hebben zich al aangesloten. De deelnemende hotels zijn onder anderen: Fletcher Hotel-Restaurant Dinkeloord, Amrâth Hotel Maarsbergen, Best Western Hotel Slenaken, Apollo Hotel De Beyaerd, Hotel De Wiemsel, en het Tulip Inn Mediapark Hilversum.

*Oplossing?*
De site moet volgens de bedenker een uitkomst bieden voor studenten, starters, zakenmensen, expats en personen die noodgedwongen hun woning moeten verlaten. Al zullen de huurprijzen van boven de €1.000 per maand op te brengen zijn voor zakenlui en de bedrijven van buitenlandse werknemers.

*Betaalbaar huren*
Erbrahim onderstreept de noodzaak van zijn initiatief:
"Hotelhuizen komen tegemoet aan de gevolgen van de crisis. Aan de ene kant missen hotels omzet, aan de andere kant verlaten mensen noodgedwongen hun huis. Neem hierbij het tekort aan betaalbare huurwoningen voor (jonge) mensen en starters, een probleem waar de Nederlandse overheid al jaren mee te kampen heeft, en je komt al snel tot de conclusie dat hotelhuizen in deze tijd onmisbaar zijn. Tevens is het handig voor zakenmensen die voor langere tijd een luxe, flexibele en financieel voordelige woonaccommodatie nodig hebben".

*Bemiddelingspercentage*
Voor de woningzoekende is HotelHuis.nl helemaal gratis. Het hotel draagt voor de bemiddeling een percentage van de verhuur af aan de website.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws