Zelf je website bouwen

27 juni 2014
Zelf je website bouwen

Twee jaar geleden startte Hugo Lingeman (58) samen met Nicolas Koenig (33) en Douwe Maan (20) een nieuwe onderneming met een gebruiksvriendelijke service om zelf een website te maken en te onderhouden.

Het maken van een site voor je b&b is één, maar het onderhouden van een website is iets dat bij menig b&b-eigenaar kopzorgen oplevert. Dat probleem is met de komst van Stinngo de wereld uit.

*Reserveringskalender speciaal voor b&b’s*
“Het moet toch allemaal makkelijker kunnen.” Dat vond Hugo Lingeman, zelf gastheer van De Korenbloemen in Amsterdam, toen hij een paar jaar terug besloot een eigen b&b-reserveringskalender te ontwikkelen, toen nog onder de naam Avvie. De kalenders van anderen die hij had uitgeprobeerd, bleken óf te ingewikkeld om mee te werken, óf te beperkt voor wat hij als b&b-eigenaar nodig had. Dus kwam er een handige b&b-kalender, inclusief iPhone app om ook mobiel reserveringen bij te kunnen houden. Die kalender wordt inmiddels wereldwijd, van Hawaii tot Cambodja, gebruikt door b&b’s en vakantiehuizen. Bij de b&b-kalender bleef het niet: nu is er dan ook de handige websitemodule.

*Niet langer afhankelijk van webbouwer of kennis*
Bij alles staat eenvoud voorop. Stinngo zorgt er bij het ontwikkelen van haar diensten voor dat de drempel zo laag is, dat iedereen die de ‘basisdingen’ kan met een computer (e-mailen, een Word-document schrijven, etcetera), ook een eigen website kan maken en onderhouden. Voor b&b’s betekent het dat ze hun website veel actiever kunnen gebruiken, zonder hulp van een webbouwer, neefje of buurjongen: je kunt met minimale moeite extra pagina’s maken, aanbiedingen plaatsen, inspelen op de actualiteit of bijvoorbeeld foto’s wisselen op basis van het seizoen.

*Is je b&b-website klaar voor mobiel?*
Onderzoek van Google wijst uit dat bij het zoeken van een accommodatie 50 procent van de gasten op een bepaald
moment ook een mobiele telefoon of tablet gebruikt. Vind je dan een ‘gewone’ website, dan kun je daar vaak maar weinig mee op een telefoon. Natuurlijk is de website die je met Stinngo maakt ook direct voor al die apparaten geschikt, zonder dat je daar zelf iets speciaals voor hoeft te doen.

*Wat zeggen de gebruikers?*
“Alles in één oplossing, heel eenvoudig op te starten en te bewerken.” (Villa Vicenca — Krk, Kroatië)

“Prettig en handig reserveringssysteem, waar we al jaren mee werken.” (Silogie — Epe)

“M’n site ziet er top uit op computer, tablet en telefoon.” (Little Amstel — Amsterdam)

“Absoluut een topbedrijf. Ik had aan de vorige site maanden gezeten en met Stinngo was ik in een dag klaar.” (Jaktiva — Montreal, Canada)

“Wij zijn echt heel blij met de site en de kalender.” (Metropolitan — Amsterdam)

*Meer weten?*
Kijk dan eens op "www.stinngo.com,":http://www.stinngo.com stuur een e-mail via "info@stinngo.com,":mailto:info@stinngo.com of bel naar 06-474 840 46.

Overig nieuws