Zo renoveer je de badkamer(s) low budget

17 december 2014
Zo renoveer je de badkamer(s) low budget

Stel, de badkamer(s) kunnen wel een make-over gebruiken. Dat is, over het algemeen, nogal een prijzige aangelegenheid. Maar wat zijn
eigenlijk de low budget mogelijkheden? En zijn er slimme trucjes te bedenken die op korte termijn kunnen zorgen voor een frissere en modernere aanblik?

*Nieuw vs. renoveren*
Low budget badkamer opknappen. Kan dat eigenlijk wel? De meningen hierover lopen nogal uiteen, maar over één ding is bed & breakfast houdend Nederland het in ieder geval wel eens: alles in de badkamer moet schoon en heel zijn. Ben je desondanks toch toe aan iets nieuws? Dan zijn er een aantal mogelijkheden. Te beginnen bij de duurste oplossing, het bouwen van een badkamer in een compleet nieuwe ruimte. Naast de aanschaf van nieuw sanitair, kranen en tegelwerk moet dan ook rekening worden gehouden met de kosten voor het verleggen en aanleggen van leidingen en afvoer. De meest voor de hand liggende keus is vaak het renovatie van de huidige badkamer. Je kiest dan, in de bestaande ruimte, voor een nieuw bad en/of douche, een nieuw toilet, nieuwe tegels, et cetera.

*Besparen*
Maar welke van de twee opties u ook kiest, wilt u al uw wensen verwezenlijken, dan kunnen de kosten aardig oplopen. Hoe kan er dan toch worden bespaard? Allereerst door zelf op zoek te gaan naar voordeel op de aanschaf van de verschillende onderdelen. Heeft u niet veel haast en vindt u het geen probleem de diverse onderdelen in etappes te kopen, dan loont het Marktplaats.nl, faillissementspartijen en de uitverkoop in de gaten te houden. Daarnaast loont het ook zoveel mogelijk werkzaamheden zelf uit te voeren. Je bespaart daarmee fors op de kosten van arbeid, die bij een luxe verbouwing van boven de 15.000 euro al snel een additionele kostenpost van tegen de 10.000 euro zou kunnen opleveren.

Lees het volledige artikel in de "decembereditie!":http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/blad/134/

~Elles Ophuis~

Overig nieuws