Zoku: einde van traditionele hotelkamer

18 mei 2015
Zoku: einde van traditionele hotelkamer

Het einde van de traditionele hotelkamer is in zicht met de officiële lancering van Zoku: een nieuw hotelconcept waarbij de kamer niet langer
alleen een slaapvertrek is, maar ook een ruimte om te wonen en te werken.

*Kenmerken en de toekomst:*
• Verschuiving van een plek om te slapen naar een plek om te wonen en te werken
• Revolutionair design, interieur en slim gebruik van de ruimte
• Een oplossing voor de groeiende behoefte aan flexibeler, internationaal georiënteerd wonen en werken
• Eerste Zoku opent in het najaar van 2015 haar deuren in Amsterdam
• Internationale uitrol van Zoku gepland

*nieuw concept*
Vanwege de groeiende globalisering en veranderde behoeftes van reizende professionals biedt Zoku, het Japanse woord voor familie, tribe of clan, een nieuw concept binnen de hotelindustrie. Zoku is een combinatie van een kantoor en huis, ook geschikt voor een langere verblijfsduur, met de services van een hotel en de dynamiek van een gezellige buurt. Het unieke concept dat samen met het prijswinnende design- en architectuurbureau Concrete is ontworpen, geeft reizigers een plek om te ontspannen, te werken en zich te verbinden met gelijkgestemden, terwijl ze tegelijkertijd het beste van de stad meekrijgen.



*Flexibel*
Hybride wonen ontmoet compact wonen: meer ruimte op minder vierkante meters
Ruimte in stedelijke omgevingen wordt steeds duurder. Daarom moeten we betere en duurzamere manieren vinden om deze ruimte optimaal te gebruiken. De uitdaging is om ruimtes te creëren, waar je meer kan op minder vierkante meters en die 24 uur per dag voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt. De Zoku Loft combineert deze behoefte aan een flexibele woon- en werkomgeving, door een ruimtelijke ervaring te bieden op minimaal 25 vierkante meter.

*Het einde van de traditionele hotelkamer*
De Zoku Loft geeft een stijlvol en ruimtelijk gevoel en heeft een flexibel interieur waarbij de focus van het bed naar de woon- en werkruimte is verlegd. Het centrale element in de kamer is niet langer het bed, maar een vierpersoons-tafel, die kan worden gebruikt om te werken, te eten of aan te ontspannen.



*Keuken en meer*
Daarnaast heeft de Zoku Loft ook een volledig uitgeruste keuken, diverse slim ontworpen ruime opslagruimten, een nis met kantoorbenodigdheden en een verhoogde, loft-achtige slaapruimte, die kan worden afgeschermd. Deze slaapruimte is alleen toegankelijk via een uitschuifbare trap, waardoor de Zoku Loft een gezellige, maar toch ook zakelijke uitstraling heeft. De meubels in de loft zijn van het Deense designmerk Muuto en gasten van Zoku kunnen hun loft personaliseren door hun eigen kunst te kiezen.

*Een nieuwe generatie reizigers bedienen*
Het idee achter Zoku is het resultaat van uitgebreide crowdsourcing en onderzoek van Zoku en onderzoeksbureau The Future Laboratory.
“Het samenkomen van business en leisure – een trend die we 'bleisure' noemen – is een van de snelst groeiende en meest dynamische ontwikkelingen van de afgelopen jaren. De reizende professionals van vandaag bepalen hun eigen regels. Hun kijk op werken en vrije tijd vragen om nieuwe services en een nieuwe kijk op de hotellerie. Deze nieuwe professionals bieden de komende tien jaar grote kansen om betere producten en services voor te bedenken”, zegt Chris Sanderson, mede-oprichter van The Future Laboratory in Londen.



“De ontwikkelingen op het gebied van technologie hebben zowel het persoonlijke als professionele leven veranderd. De grenzen tussen werken en vrije tijd vervagen, en deze vervagende grenzen hebben mensen mobieler dan ooit gemaakt”, zegt Hans Meyer, mede-oprichter en managing director van Zoku.

*Global Nomads*
“Zoku begrijpt dat het voor het welzijn van deze internationale doelgroep essentieel is dat ze zoveel mogelijk uit hun verblijf halen. Global Nomads, voor wie internationaal werken een essentieel deel van hun leven is, voelen zich regelmatig oncomfortabel en afgesloten van datgene dat hen inspireert. Zoku gaat daar verandering in brengen. De Zoku Loft biedt een efficiënte werkruimte binnen een inspirerende omgeving, zonder het prettige, comfortabele gevoel van thuis te verliezen.”

*Een inspirerende omgeving voor Global Nomads*
Zoku zal sociale interactie stimuleren en biedt daarom gemeenschappelijke ruimtes aan waarin gasten van Zoku met elkaar, buurtbewoners en de community managers van Zoku in contact kunnen komen. Deze open sociale ruimtes zijn 24 uur per dag toegankelijk voor Zoku gasten en bieden de mogelijkheid om gemakkelijk met andere gasten in contact te komen, te vergaderen of te drinken in de bar of samen te eten in de informele Living Kitchen, waar tevens een klein diner georganiseerd kan worden. De community managers van Zoku zijn er om gasten te helpen, aan persoonlijke wensen te voldoen en om snel professionele en sociale contacten te faciliteren, dankzij hun waardevolle netwerk binnen Zoku en de stad.

Daarnaast ontwikkelt Zoku zelf ook een actief sociaal programma met de focus op innovatie en ondernemerschap, evenals een app, om een sterke in-house gemeenschap te bouwen en zakelijke en sociale connecties te faciliteren.

*Zoku roll-out en Zoku Amsterdam*
“We streven naar een snelle uitrol van Zoku's in de meeste creatieve steden over de hele wereld”, zegt Marc Jongerius, mede-oprichter en managing director van Zoku. “Met als doel het creëren van een internationaal offline Zoku-netwerk.”

Hoe langer je blijft, hoe meer je eruit haalt. Zoku Lofts kunnen al voor één nacht geboekt worden, maar zijn ideaal voor langere verblijven tussen de 5 nachten en enkele maanden. Het wordt dan niet alleen financieel aantrekkelijker, maar het voegt ook sociaal meer waarde toe en door de verbindingen die Zoku actief creëert voelen gasten zich eerder thuis en verbonden met de stad. De eerste vestiging van Zoku, met 133 lofts en meer dan 500 vierkante meter aan gemeenschappelijke ruimtes, opent in het najaar van 2015 haar deuren in het centrum van Amsterdam.

Vanaf juli 2015 kan bij Zoku Amsterdam worden geboekt.

Overig nieuws