Zomerhitte zorgt voor meer boekingen

19 juli 2013
Zomerhitte zorgt voor meer boekingen

Het mooie weer zorgt voor een piek van reserveringen bij Bedandbreakfast.nl. De meeste boekingen zijn last minute: voor komend weekend of het resterende deel van de bouwvakanties. Vooral de b&b's aan de
Noordzeekust zijn populair.

*Ook Duitsers en Belgen boeken*
Het aantal reserveringsaanvragen dat wordt gedaan op "Bedandbreakfast.nl":http://www.bedandbreakfast.nl/, ligt deze week circa 30 procent hoger dan een jaar geleden, toen er een regenperiode was met lage temperaturen. Ten opzichte van het gemiddelde aantal reserveringsaanvragen sinds medio juni 2013, ligt het aantal reserveringsaanvragen deze week zelfs 40 procent hoger. Nederlanders doen de meeste reserveringsaanvragen (63 procent), gevolgd door Duitsers (11 procent) en Belgen (9 procent).

*Last minute*
Veel Nederlanders besluiten last minute om een b&b te boeken. Van de reserveringsaanvragen die donderdagavond 18 juni 2013 zijn gedaan, is 90 procent een aanvraag voor de periode tot 19 augustus, wanneer de bouwvakanties in Nederland aflopen. Opvallend: bijna 50 procent procent van de reserveringsaanvragen is voor komend weekend inclusief de maandag, wanneer er tropische temperaturen worden voorspeld.

*Piek blijft*
Vooral de b&b's aan de Noordzeekust zijn gewild, blijkt uit statistieken. Van de meestgeboekte accommodaties ligt het merendeel aan de kust. Oostkapelle, Egmond aan Zee, Noordwijk aan Zee, Renesse en Dishoek, behoren tot de top 5. Met het mooie weer in het vooruitzicht verwacht de brancheorganisatie dat de piek de komende tijd aanhoudt.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws