Zuid-Afrikaanse abrikozenbanaansalade

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Zuid-Afrikaanse abrikozenbanaansalade

Ingrediënten (2 personen)

4 abrikozen of 8 halve abrikozen uit blik of pot
1 grote banaan
citroensap
25 gram gehakte ongezouten hazelnoten
1/2 sinaasappel
1 eetlepel yoghurt
2 eetlepels kwark

Bereiding

Trek de schil van de abrikozen, halveer ze en verwijder de pitten. Snij ze daarna in stukjes. Snij de bananen in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Schep de abrikozen, bananen en nootjes voorzichtig door elkaar. Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil fijn. Pers dan de sinaasappel uit. Roer een sausje van 1,5 eetlepel sinaasappelsap, 1/2 eetlepel sinaasappelrasp, de yoghurt en de kwark. Verdeel de vruchten over 2 coupes of borden en verdeel de saus erover.

Tip: serveer deze fruitige salade ook eens in uitgeholde halve kokosnoten.

Overig nieuws