Zuiver B&B; Rust in je hoofd in de kop van Drenthe

Auteur: Jorine de Bruin
17 september 2021
Zuiver B&B; Rust in je hoofd in de kop van Drenthe

Zuiver B&B hanteert ‘De meest zorgeloze bed & breakfast van de regio’ als slogan. Met de Z van Zuiver | Kom gezonder terug dan je wegging, de Z van Zorgeloos | Laat je zorgen thuis, want wij verzorgen alles en de Z van Zinvol | Minder verleiding en meer ruimte voor verbeelding. Oftewel: je ideale leventje, maar dan nog net ietsje beter.

Paradijsje

Gastvrouw Maike en haar partner, alias gastheer, Marcel heten gasten van harte welkom in hun Drentse paradijsje. Een paradijsje dat nog maar een paar maanden bestaat. Maike: “Voldoende rust en zingeving zijn zinvoller dan minder drukte en stress. Hier hebben wij zelf ook voor gekozen. We hebben ervaren dat het leven niet altijd gaat om meer en vaker, maar dat minder vaak juist meer voldoening geeft. We houden van koken en gezond leven. Vanuit die ervaring is de Zuivere BnB ontstaan. Een plek waar we gasten laten proeven aan onze kijk op Zuiverheid, Zorgeloosheid en Zingeving.” Marcel vult aan: “Als ondernemers en ouders werkten wij hard voor een mooie toekomst voor de kinderen en onszelf. Maar we vergaten om in het hier en nu te leven. Gelukkig kwamen we er op tijd achter dat het doel van het leven voluit leven is. En bloei is belangrijker dan groei.”

Paardenstal

Het Drentse boerderijtje dat van alle gemakken voorzien is, was oorspronkelijk een paardenstal. Maike: “De plek van de paardenstal, op het erf, leek ons de ideale locatie om een B&B in te starten. Het gastenverblijf is gelegen op ruim twee hectare eigen grond met grote zwem- & visvijver en is omringd door bos en heide. Een ideale uitvalsbasis voor meerdere dagtripjes. Aan de ene kant vindt de gast het prachtige Drentse landschap en aan de andere kant bevindt zich een doorgaande weg die de Drentse dorpen aan elkaar verbindt.” Gasten kunnen de natuur vanaf het terras beleven en genieten van het uitzicht op de moes- en kruidentuin. Leuk detail: bij de B&B behoort een eigen bloemenveld en bosgebied.
“Zuiver B&B biedt de mogelijkheid om uitgeruster thuis te komen dan je wegging. Lezen, mediteren, muziek luisteren, spelletjes spelen of wellness; alles om verbinding te krijgen met jezelf en met elkaar. Rust in je hoofd in de kop van Drenthe.”

Lokaal

“Alles wat wij aanbieden komt zoveel mogelijk vanaf ons eigen perceel of is lokaal verbouwd of geproduceerd. Alles op een zo zuiver mogelijke manier.” Ook gasten die het net even anders als anders willen doen, zullen zich bij Zuiver B&B thuis voelen. “Van het huren van fietsen tot een toer op de e-chopper en van sushi tot private dining of een wellness-arrangement. Wij regelen het graag.” Wat de accommodatie onderscheidend maakt zijn de spreuken ‘Rust in je hoofd in de kop van Drenthe’ en ‘Kom gezonder thuis dan je wegging’. Maike: “Dit zijn niet zomaar twee slogans van onze site. Gasten komen voor de verbinding met zichzelf, hun partner en de natuur. Aan alle drie de aspecten wordt aandacht besteed. Een gezond lijf, een heldere geest en een goede relatie.”
Het ontbijt bij de B&B is gemaakt van pure producten die goed zijn voor het lijf. “Naast gezond is het uiteraard verrassend en lekker. Iedere dag een verrassing voor onze gasten.”

Verbinding

Gastrouw Maike beschrijft een gemiddelde dagindeling bij de B&B als volgt: “Wakker worden met een ochtendritueel. Uiteraard is dit voor iedereen anders. De ene gast neemt een verfrissende duik in de vijver, de andere geniet aan het water met een kom Matcha thee, waar weer een ander met een boek en een goed kop koffie op de bak energie opdoet voor de dag. Er is ook een yogaplek ingericht om volledig even tot en in jezelf te komen. Hierna volgt over het algemeen een actief programma (fietsen, wandelen of cultuur opsnuiven). Sommige gasten nemen nog een duik voordat ze gaan dineren, waar anderen zich opfrissen en met een aperitiefje op het terras zich voorbereiden op het diner. Dineren kan erg goed in de buurt van de B&B. Sommige gasten kiezen ervoor om de BBQ te ontsteken en de avond eindigt vaak met een vuurtje (bij het water met een vuurschaal of in de B&B bij de openhaard). Wij kiezen bewust voor geen tv in het huisje. Verbinding staat centraal als je een paar dagen met elkaar weg bent. Zo hebben wij bijvoorbeeld een spelletjeskast. Hierin zitten ook speciale spelletjes die extra verbinding geven.”

Schoonheid

Zuiver B&B maakt qua boekingssystemen gebruik van natuurhuisje.nl en bedandbreakfast.nl. “Verder zijn wij te vinden op Instagram en op Facebook. Doordat gasten hun verhalen posten, raken anderen geïnteresseerd. Hier zijn ook diverse boekingen uit naar voren gekomen.”

Maike omschrijft het gastenverblijf met de volgende vijf woorden: Zuiver, Zinvol, Zorgeloos, Verbindend, Rust.

Zuiver: Niet alleen de Drentse Bos- en heidelucht, maar ook de producten die geserveerd worden;
Zinvol: Het is zinvol om eens uit je dagelijkse rush te stappen. Lees een boek, creëer nieuwe ideeën, krijg weer ruimte om door te gaan in je hoofd;
Zorgeloos: laat de gastheer en -vrouw hun werk doen;
Verbindend: samen weg is samen verbinden. Praat met elkaar, wees actief met elkaar, ontspan met elkaar;
Rust: midden in de Drentse natuur jouw eigen vrijstaande huisje.”

Welkom bij Zuiver B&B!
www.zuiverbnb.nl

Auteur: Jorine de Bruin | Hoteljournalist

info@hoteljournalist.nl | www.hoteljournalist.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws