B&B te koop: een boerderij met yurt, sauna en poel! (met foto's)

Auteur: Redactie
Ondernemen B&B te koop 31 augustus 2022
B&B te koop: een boerderij met yurt, sauna en poel! (met foto's)

In deze nieuwe rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie van ‘Bed & Breakfast te koop’ gaan we naar B&B ‘De Molenbergh’ in Ruinerwold, Zuid-west Drenthe. Wat deze boerderij zo bijzonder maakt is het natuurterrein ver achter de boerderij waar een yurt met sauna, een poel waar je in kan zwemmen en overkapte buitenkeuken een soort privécamping bieden. Momenteel is het voorhuis van de boerderij, waar vroeger de boer woonde, en de yurt samen of los te boeken. De eigenaren wonen in het deel van de boerderij waar vroeger de koeien stonden. Het voorhuis is een gastenverblijf voor maximaal zes personen. In de yurt kunnen twee personen verblijven. Het voorhuis is momenteel te huur vanaf 70 euro per nacht, de yurt vanaf 75 euro per nacht. Beide verblijven hebben een keuken.

Huidige eigenaren

De huidige eigenaren zijn Janet en Jaap van der Molen. De reden dat zij hun B&B te koop hebben gezet, is omdat ze wat meer willen gaan reizen, en dat zou moeilijk gaan in combinatie met een gastenverblijf. Volgens henzelf zijn er veel terugkerende gasten: “In de zomer zitten wij dagelijks vol, in de winter in ieder geval elk weekend.”

Terrein

Het terrein is 1,25 ha (12.500 m²) en is omzoomd door weilanden en bossingels. De dichtstbijzijnde buren wonen 200 meter verderop. Het voorste stuk is een oprijlaan met beuken- en eikenbomen aan beide kanten, daarnaast bevindt zich een weiland waar momenteel schapen van een boer uit de buurt grazen. Zo'n 100 meter achter de boerderij begint een natuurgebied met een poel. Daar staat een yurt met een sauna in een pipowagen en een grote overkapte buitenkeuken met zitplaatsen en een kachel. Het geheel is omringd met hoge takkenwanden en bos waardoor men er helemaal vrij kan zitten. “Gasten kunnen er ook in de winter genieten met kampvuur, sauna en verwarmde yurt”, aldus de eigenaresse. Verder vertelt zij dat De Molenbergh een omzet draait van ruim 20.000 euro per kalenderjaar.

Vraagprijs

De vraagprijs is 975.000 euro k.k. Voor de inrichting van de gastenverblijven met alle inventaris, website en lopende boekingen erbij vraagt het koppel 30.000 euro, inclusief de yurt en alles wat daar bij staat.

Meer weten over dit pareltje of een duik nemen in de poel? Klik dan op deze link

Wil je dat jouw Bed & Breakfast ook in deze rubriek staat? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws