B&B te koop: Een woonboerderij annex vakantiehuis met ruime schuur (met foto's)

Auteur: Juan Kort
Ondernemen B&B te koop 23 september 2022
B&B te koop: Een woonboerderij annex vakantiehuis met ruime schuur (met foto's)

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie gaan we naar B&B ‘De Bloesemgaard’ in Eck en Wiel, gelegen in de Betuwe in de provincie Gelderland. Het gaat om een woonboerderij, met ruime schuur en goedlopende B&B/vakantiehuis.

De B&B bevindt zich in het achterhuis van een meer dan honderd jaar oude, karakteristieke Betuwse woonboerderij. Vroeger werd alleen het voorhuis bewoond, in het achterhuis het vee gehouden en op de verdieping het hooi opgeslagen. Dit is verleden tijd, maar de sfeer van vroeger is hier bewaard gebleven. Feitelijk zijn het twee separate woningen, die ook door twee families bewoond kunnen worden. De huidige eigenaren wonen in het voorhuis. Nu is het in gebruik als een goedlopende B&B annex vakantiewoning. Het staat midden tussen de hoogstam fruitboomgaarden die op het terrein staan. De woning is volledig gerestaureerd en voldoet aan de eisen van de moderne tijd, met de charme van vroegere tijden. Zeer goede isolatie, 22 zonnepanelen en heat pipes die het water verwarmen maken het een duurzame aanwinst.

De B&B heeft op de eerste verdieping drie ruime slaapkamers, elk met een eigen badkamer en zitje op de kamer. Beneden is een zeer ruime gemeenschappelijke ruimte, compleet met volledige keuken, twee grote stamtafels om met maximaal twaalf personen gezellig aan te tafelen en een zithoek rond de houtkachel. Hierdoor kan deze B&B als vakantiehuis verhuurd worden aan gezinnen en families tot maximaal 12 personen. Er zijn dus twee mogelijkheden: als B&B kamers verhuren, maar ook als vakantiewoning. Buiten kunnen gasten tussen de boomgaarden plaatsnemen op een groot terras. In een fietsenschuur kunnen zij hun fietsen veilig opbergen en opladen.

Cijfers

De kamers worden momenteel verhuurd voor 100 euro per nacht voor twee personen en voor extra personen op de kamer vragen de huidige eigenaren 35 euro per nacht. De B&B is nu het hele jaar open en heeft volgens de eigenaren een goede bezetting, met een omzet van circa 40.000 euro per jaar. Dit komt naar eigen zeggen juist omdat het ook als vakantiewoning kan worden verhuurd en daar veel vraag naar is. De vraagprijs is 1.300.000 euro k.k. Bij overname van de B&B met inventaris, website, klantenbestand en verschillende boekingskanalen waar het ondernemerskoppel adverteert, vragen zij 25.000 euro extra. Het terrein is 6.850 m² met hoogstam kersen en pruimenboomgaard. “Je woont dus heerlijk vrij en overal waar je kijkt is het groen”, aldus Anja.

Omgeving

Het ligt in een prachtige omgeving om te fietsen, wandelen en voor culturele uitstapjes. Op vijfhonderd meter afstand bevindt zich het grote recreatiegebied Het Eiland van Maurik. Daar is van alles te doen; van zwemmen en zonnen tot zeilen, waterskiën en vissen. Het is ook heel populair onder de Duitse sportvissers die jaarlijks terugkomen omdat De Bloesemgaard een ruime en veilige parkeergelegenheid heeft voor hun boten.

Plannen

De huidige eigenaren zijn Gijs en Anja Quist, die er met veel liefde en plezier wonen vanaf 2008 en vanaf 2014 de B&B draaien. Anja is de derde generatie van deze familieboerderij. Haar grootouders hebben het in 1917 laten bouwen, haar vader en tante kwamen er ter wereld. Maar nu willen Gijs en Anja meer tijd voor zichzelf en mooie reizen maken. De eigenaresse deelt het volgende met ons over hun plannen: “We gaan opzoek naar een kleinere woning met een perceel(tje) waar wij nog wel ons tiny house op wielen “Tutti Frutti” kunnen plaatsen. Dan hebben we toch nog iets om één of twee gasten te ontvangen, maar het is dan veel kleinschaliger. We vinden het nog wel leuk om af en toe gasten om ons heen te hebben. We bouwen dus langzaam af. Het tiny house wordt buiten de verkoop gehouden, deze willen we graag meeverhuizen naar de volgende locatie of apart verkopen.”

Bij belangstelling voor eventuele koop kun je contact opnemen met Hilde Kuus van makelaardij de Landerije via www.landerije.nl. De Funda link vind je hier. De website van de B&B is www.benbdebloesemgaard.nl.

Wil je dat jouw Bed & Breakfast ook in deze rubriek staat, en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws