B&B te koop: moderne woonboerderij met riant perceeloppervlakte (19.000 m²!)

Auteur: Redactie
Ondernemen B&B te koop 16 december 2022
B&B te koop: moderne woonboerderij met riant perceeloppervlakte (19.000 m²!)

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie bekijken we een recent compleet verbouwde woonboerderij, met een riant woonoppervlakte van 500m², onder andere negen slaapkamers en een afzonderlijke bed & breakfast genaamd ‘Zuiver B&B’. Het perceeloppervlakte beslaat maar liefst 18.680m², waarvan 5500m² uit een zelfregulerend meer bestaat waar je in kan zwemmen. Dit alles in het Drentse Roderesch te midden van bos en natuurgebied. De vraagprijs is 1.250.000 k.k. euro.

Woonboerderij

De in 1950 gebouwde boerderij is in 2019 totaal verbouwd, opnieuw ingedeeld, geïsoleerd en voorzien van een geheel nieuwe rieten kap en pannendak op het voorhuis. Het woongedeelte heeft een groot raampartij over de volledige diepte van de voormalige schuur, met een Frits Jurgens taatsdeur, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over je eigen meer. Door de enorme woonoppervlakte is het geheel voor meerdere doeleinden geschikt.

B&B

De onlangs compleet gerenoveerde bed & breakfast is een vrijstaand huisje achter de woonboerderij. De oppervlakte van de begane grond van ca. 50m² bestaat uit een woonkamer, luxe badkamer en keukenblok. Op de eerste verdieping bevindt zich een slaapzolder ter grootte van ca. 30m² met vide met tweepersoonsbed en relax/meditatie plek. Ook is er een opberghok waar gasten spullen in kwijt kunnen. De gast heeft het complete huisje inclusief terras en een groot deel van het landgoed privé tot zijn beschikking. Bezoekers komen er nu voor de beloften ‘Zuiver, zorgeloos en zinvol verblijven. Rust en verbinding met elkaar, jezelf of de natuur.’ Op het terrein is genoeg natuur op te zoeken; er bevindt zich een bos en grote vijver. Via een anonieme doorgang kom je bij het naastgelegen natuurgebied. De omgeving is heel divers vanwege bos, heide en zandduinen. De ligging is ideaal om eropuit te gaan door de uitvalswegen en fietspaden.

Bloeien

De huidige eigenaren Marcel en Maike hebben besloten te gaan bloeien in plaats van groeien. “Laten we zeggen dat het leven een waarschuwing heeft afgegeven en we nu een moeilijke maar bewuste keuze hebben gemaakt om toch voor ons zelf te kiezen”, laat Marcel weten. Het stel is bereid de nieuwe eigenaren in te werken.

Financieel

De B&B wordt nu verhuurd voor 160 euro per nacht, met een minimaal verblijf van twee nachten. In 2021 hebben Marcel en Maike een half jaar gedraaid met een omzet van ca. 25.000 euro. “In 2022 gaan we naar de 50.000 à 60.000 euro. We zetten de reserveringen soms ook dicht omdat we er niet altijd tijd voor hebben.” Marcel vertelt verder dat Zuiver B&B vaak goed bezet is. “Alle vakanties en de weekenden is het sowieso volgeboekt. Doordeweeks hangt het af van hoeveel aandacht je er zelf aan geeft.”

Interesse? De Funda link vind je hier, de website van Zuiver B&B via deze link.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws